Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hiddink v Turecku skončil

Záhřeb - Fotbalový trenér Guus Hiddink ukončil své angažmá u tureckého národního týmu. Domluvil se na tom s tureckou asociací poté, co se mu nepovedlo přes Chorvatsko postoupit z baráže na mistrovství Evropy. Pětašedesátiletý Hiddink usedl na tureckou lavičku loni v srpnu. V 16 zápasech jeho tým vyhrál sedmkrát a pětkrát odešel poražen. V kvalifikaci dovedl tým k druhému místu za neporaženým Německem, ovšem v baráži Turci selhali, když první zápas prohráli 0:3.

Guus Hiddink
zdroj: Getty Images

Hiddink za tuto porážku vzal na sebe plnou odpovědnost a po bezbrankové odvetě připustil, že šlo zřejmě o jeho poslední zápas na turecké lavičce.

Zatím prý netuší, jak bude vypadat jeho budoucnost. Uvažuje však o tom, že by se stáhl z vrcholné trenéřiny. "Rozhodujícím faktorem je i můj věk. Přestože ještě nepomýšlím na důchod, je možná se zamyslet nad tím, zda se neuchýlit někam, kde nebudu ve středu dění. Třeba do role konzultanta a poradce," poodkryl své plány.

Zájem o služby trenéra se zkušenostmi z Realu Madrid, Chelsea a reprezentací Jižní Koreje, Austrálie nebo Ruska však v nedávné době projevily Ajax Amsterodam, Paris St. Germain či ruská Machačkala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články