Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Schick dal gól při výhře nad Schalke. Šlágr v Mnichově vítěze nepoznal a Dortmund remizoval

Po zranění mu to pálí. Český fotbalový reprezentant Patrik Schick přispěl gólem k výhře Leverkusenu 3:0 na hřišti Schalke. Magnet 10. bundesligového kola mezi Bayernem Mnichov a Lipskem skončil nerozhodně 3:3, o dělbě bodů rozhodl v 75. minutě domácí Thomas Müller. Ani další zástupci v Champions League nezapsali vítězství Dortmund bez zraněného Erlinga Haalanda remizoval 1:1 ve Frankfurtu, Mönchengladbach 2:2 ve Freiburgu.

Patrik Schick se raduje z trefy za Leverkusen
zdroj: ČTK/DPA autor: Guido Kirchner

Český útočník v 78. minutě završil skóre. Trefil se levačkou k tyči po pohledné přihrávce Nadjema Amiriho středem hřiště. Gól dal v bundeslize poprvé po měsíčním zranění na přelomu října a listopadu a v této ligové sezoně se prosadil podruhé. Předtím skóroval i v Evropské lize proti Beer Ševě.

Leverkusen dál prochází soutěží bez prohry. Jedinou porážku v 16 soutěžních duelech v této sezoně zaznamenal v Evropské lize na hřišti pražské Slavie (0:1). Zcela opačně je na tom Schalke, které v bundeslize ještě nevyhrálo a se třemi body uzavírá tabulku.

Přestřelka v Mnichově neměla vítěze

V očekávaném šlágru v Allianz aréně otevřel skóre v 19. minutě Christopher Nkunku, který obešel vybíhajícího Manuela Neuera a zakončil do prázdné brány. Bayern otočil skóre dvěma slepenými góly Jamala Musialy a Thomase Müllera, ale ještě před koncem první půle znovu srovnal křižnou střelou Justin Kluivert.

Ofenzivní duel pokračoval i po přestávce, vedení vrátil Lipsku v 48. minutě Emil Forsberg. Na konečných 3:3 však upravil hlavou opět Müller. Bavorský velkoklub tak udržel dvoubodový náskok před svým rivalem, navíc s ním neprohrál pošesté v řadě.

Dortmund neuspěl ani ve druhém utkání bez zraněného kanonýra Haalanda, který mu bude chybět minimálně do konce roku. Proti Frankfurtu dokonce prohrával po zásahu Daičiho Kamady, alespoň bod favoritovi zařídil druhým bundesligovým gólem osmnáctiletý křídelník Giovanni Reyna. Borussia ztratila body potřetí z posledních čtyř utkání a po odehrání kola může přijít o třetí místo. Frankfurt je po páté remíze v řadě osmý.

Mönchengladbach zaváhal ve Freiburgu

V zápase Freiburg - Mönchengladbach dala obě mužstva po gólu v obou poločasech. Zazářil především domácí Vincenzo Grifo, který proměnil penaltu a na druhou branku nahrál Philippu Lienhartovi.

Freiburg přesto čeká už devět střetnutí na vítězství a drží se těsně nad sestupovým pásmem. Mönchengladbach je před středečním duelem o postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů s Realem Madrid sedmý.

Bielefeld si doma poradil 2:1 s Mohučí a ukončil sérii sedmi porážek. Nováček soutěže se tak dostal na 16. barážové místo před svého soupeře.

Berlínské derby pro Herthu

V berlínském derby šel Union po 20 minutách do vedení po gólu Taiwa Awoniyiho. Pár minut nato ale hosté přišli po ostrém faulu o vyloučeného Roberta Andriche. Domácí pak kontrolovali míč, prosadit se však nedokázali. Neujal se ani Daridův pokus v poslední minutě první půle, kdy se dostal ve vápně k odraženému míči.

Po přestávce, v níž trenér Herthy Bruno Labbadia udělal dvě změny v sestavě, vyrovnal slovenský obránce Peter Pekarík. Dvěma brankami v rozmezí tří minut pak rozhodl Krzysztof Piatek a zajistil týmu první domácí výhru v sezoně.

Werder prodloužil čekání na vítězství 

Brémy v sestavě s brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiem prohrály na domácím hřišti se Stuttgartem 1:2 a čekání na skalp soupeře prodloužily už na sedm zápasů. Dvěma góly zazářil útočník Silas Wamangituka z DR Kongo.

Pavlenku překonal konžský útočník nejprve ve 30. minutě z penalty nařízené za faul na Watarua Enda. V nastavení druhé půle skóroval Wamangituka podruhé, vzápětí sice snížil David Selke, hned poté ale rozhodčí utkání ukončil.

Suchý se objevil v základní sestavě na hřišti

Marek Suchý nastoupil poprvé v bundesligové sezoně v základní sestavě Augsburgu, ale v dohrávce nezabránil porážce 1:3 na hřišti Hoffenheimu. Ten vévodí se čtyřmi výhrami a jednou remízou liberecké skupině Evropské ligy, v domácí soutěži se mu však v posledních měsících nedařilo. V září vyhrál úvodní dva bundesligové zápasy sezony, ale od nečekaného vysokého vítězství 4:1 nad mistrovským Bayernem čekal na další tříbodový zisk deset týdnů.

Dvěma góly se o něj zasloužil Florian Grillitsch, jenž se trefil v bundeslize poprvé po dvou a půl letech. Rakouský záložník v 17. minutě otevřel skóre a po vyrovnání hostujícího Daniela Caligiuriho v 31. minutě hned v první minutě druhého poločasu znovu poslal Hoffenheim do vedení. Domácí výhru krátce nato potvrdil Ihlas Bebou.

Dvaatřicetiletý obránce Suchý odehrál celý zápas a připsal si největší porci minut v sezoně, v níž zatím v Bundeslize nastoupil jen na závěrečné desítky sekund zářijového duelu s Dortmundem. Brankář Tomáš Koubek zůstal znovu na lavičce Augsburgu a Jan Morávek nebyl na zápas připraven kvůli zranění, stejně jako na straně vítězů Pavel Kadeřábek.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:

Hertha Berlín - Union Berlín 3:1 (74. a 77. Piatek, 51. Pekarík - 20. Awoniyi), Bielefeld - Mohuč 2:1 (21. Prietl, 31. Doan - 82. Stöger), Eintracht Frankfurt - Dortmund 1:1 (9. Kamada - 56. Reyna), Freiburg - Mönchengladbach 2:2 (32. Lienhart, 49. Grifo z pen. - 23. Embolo, 50. Pléa), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 2:2 (18. Thielmann, 43. Duda - 29. Arnold, 47. Weghorst), Bayern Mnichov - Lipsko 3:3 (34. a 75. Müller, 30. Musiala - 19. Nkunku, 36. Kluivert, 48. Forsberg), Brémy - Stuttgart 1:2 (90.+3 Selke - 30. z pen. a 90.+1 Wamangituka), Schalke - Leverkusen 0:3 (10. vlastní Thiaw, 67. Baumgartlinger, 78. Schick), Hoffenheim - Augsburg 3:1 (17. a 46. Grillitsch, 50. Bebou - 31. Caligiuri).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články