Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Hertha Berlín s Bochumí jen remizovala a sestupuje, Bayern podlehl Lipsku a jejich šance na titul se rozplývají

Po deseti letech se s bundesligou rozloučí fotbalisté Herthy Berlín. Pro odvrácení sestupu potřebovali zvítězit v utkání 33. kola nad Bochumí. Ta ale v nastavení srovnala na 1:1 a uhrála remízu. Freiburg naopak vítězstvím 2:0 nad Wolfsburgem přiživil šanci na Ligu mistrů. Bayern podlehl Lipsku 1:3 a jejich šance na zisk titulu se výrazně ztížily.

Zklamaní hráči Herthy Berlín
zdroj: Reuters

Bayern vedl díky brance Gnabryho, ale Lipsko ve druhém poločase skóre otočilo. Třetí celek tabulky vyrovnal díky zásahu Laimera a v závěru se prosadili Nkunku se Szoboszlaiem, kteří se prosadili z pokutových kopů.

Do čela se může v případě nedělního vítězství v Augsburgu posunout Dortmund, který ztrácí na Bayern jediný bod. Borussia usiluje o ukončení dlouhého čekání na titul, bundesligu naposledy ovládla v sezoně 2011/2012.

Pro Bayern je titul jedinou trofejí, kterou může v nezvykle turbulentní sezoně získat. Po odvolání trenéra Juliana Nagelsmanna a příchodu Thomase Tuchela vypadl bavorský celek z Ligy mistrů i domácího poháru.

"Jsem zklamaný, protože máme na víc. Nehrajeme ani zdaleka to, na co máme. Naopak hrajeme hůř a hůř," řekl Tuchel. "Nemám pro to vysvětlení. Prvních třicet minut bylo dobrých, ale pak jsme se přestali hýbat, přestali jsme si pomáhat a hráli jsme zbaběle," dodal.

"Mohli jsme vést o dvě branky, ale po přestávce jsme se zasekli. Měli jsme zápas pod kontrolou, ale nechali jsem si ho proklouznout mezi prsty. Ale ještě není konec. Sice jsme si to představovali jinak, ale uvidíme, co přinese poslední kolo," uvedl.

Loučení s Bundesligou

Hertě by malou naději na záchranu zajistila jen výhra a domácí za ní díky brance Tousarta dlouho směřovali. Jenže rovněž o udržení bojující Bochum vyrovnala ve čtvrté minutě nastavení, když se prosadil Schlotterbeck.

Berlínský celek má před závěrečným kolem na příčky zajišťující záchranu nebo alespoň baráž nesmazatelnou ztrátu pěti bodů. V ohrožení je navíc i samotná existence klubu, protože mu kvůli finančním problémům hrozí, že nedostane na nový ročník licenci.

V posledním kole bude o záchranu bojovat také Schalke, které remizovalo 2:2 s Frankfurtem. Alespoň bod domácím, za které odehrál celý zápas český záložník Alex Král, zajistil pět minut před koncem Polter.

Schalke má na kontě 31 bodů a drží 16. příčku, která znamená start v baráži. Od sedmnáctého Stuttgartu, jenž má zápas k dobru, ho dělí dva body. Bochum už je mimo sestupové pásmo patnáctá s 32 body.

Na opačném konci tabulky si boj o historickou účast v Lize mistrů zkomplikoval Union Berlín, když podlehl 2:4 na hřišti Hoffenheimu. Stále mu sice patří čtvrtá příčka, jež zaručuje místo v milionářské soutěži, ale jen o skóre před Freiburgem. Domácí si výhrou definitivně zajistili udržení.

Freiburg míří na Ligu mistrů

Freiburg rozhodl po dvou asistencích záložníka Sallaie v 71. a 75. minutě brankami Güntera a Petersena. Vítězové se bodově dotáhli na čtvrtý Union Berlín, který hraje o víkendu na hřišti Hoffenheimu.

Wolfsburg si prohrou zkomplikoval postup do Evropské konferenční ligy. Spolu s ním před víkendem mohou na šesté místo pomýšlet další tři týmy včetně Leverkusenu s českými reprezentanty Adamem Hložkem a Patrikem Schickem.

Německá fotbalová liga – 33. kolo:

Brémy – Kolín nad Rýnem 1:1 (73. Schmid - 36. Tigges), Hertha Berlín – Bochum 1:1 (63. Tousart - 90.+4 Schlotterbeck), Hoffenheim –- Union Berlín 4:2 (36. z pen. a 90. Kramarič, 22. Bebou, 90.+9 Dabbur - 45.+4 Doekhi, 90.+5 Lajdúní), Schalke – Eintracht Frankfurt 2:2 (1. Terodde, 85. Polter - 21. Kamada, 59. Tuta), Bayern Mnichov - Lipsko 1:3 (25. Gnabry - 65. Laimer, 76. Nkunku z pen., 86. Szoboszlai z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články