Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Henryho New York v play-off končí

New York – Ani bývalí hráči Barcelony Thierry Henry a Rafael Marquez nepomohli New York Red Bulls k postupu finále Východní konference Major League Soccer. V odvetném utkání podlehl New York výsledkem 1:0 D.C. United a po úvodní remíze 1:1 tak v play-off zámořské soutěže dohrál. V dramatickém utkání diváci viděli dvě červené karty i neproměněnou penaltu, zápas nakonec ale rozhodla až branka v samotném závěru

Thierry Henry
zdroj: Getty Images

Zápas začal v New Yorku zostra. Do první obrovské šance se hostující D.C. United propracovali už ve čtvrté minutě, když patičkou zkoušel dopravit míč do branky osamocený Lionard Pajoy. Gólman Red Bulls Luis Robles ale byl na svém místě. Pak už útočili hlavně domácí a zahazovali jednu šanci za druhou.

Již tak vypjatý zápas ještě rozproudila situace ze 67. minuty. Newyorský útočník Kenny Cooper se řítil sám na gólmana hostí Billa Hamida. Ten se vrhl útočníkovi Red Bulls pod nohy a fauloval. Následoval pokutový kop a červená karta pro běsnícího Hamida.

K penaltě se postavil sám faulovaný Cooper a bez potíží proměnil. Hráči New Yorku už se radovali z důležitého vedoucího gólu, jenže rozhodčí byl proti a nařídil opakované rozehrání pokutového kopu, kvůli předčasnému vběhnutí Henryho do pokutového území. A tentokrát se vytáhl náhradní brankář Joe Willis, který druhý Cooperův pokus lapil a stav tak byl stále vyrovnaný.

Brzy se ale počet hráčů na hřišti vyrovnal, zbytečnou druhou žlutou a následnou červenou si za špatně načasovaný skluz ve středu pole vysloužil Rafael Marquez. Už už se schylovalo k prodloužení, když zaváhaní a chybně sehranou ofsajdovou past využil útočník D.C. Nick DeLeon. Jeho trefa se ukázala být jako vítězná a poslala D.C. United do finále konference, kde je čeká Houston. Finálovou dvojici Západní konference tvoří obhájce titulu Los Angeles a Seattle, který přešel přes vítěze z roku 2009 Real Salt Lake.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články