Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Henry opouští Barcelonu a putuje do zámoří

Secaucus (USA) - Francouzský fotbalista Thierry Henry na závěr kariéry opouští Evropu a bude hrát v severoamerické MLS za New York Red Bull, kde podepsal víceletou smlouvu. Do MLS zamířil zdarma poté, co v Barceloně předčasně ukončil smlouvu, která mu měla vypršet až za rok. New York to oznámil na svém webu. Poprvé by měl Henry obléknout nový dres 22. července v přípravném utkání s anglickým Tottenhamem.

Dvaatřicetiletý Henry patří k největším fotbalovým hvězdám uplynulé dekády. Na svém kontě má tituly mistra světa a Evropy i triumf v Lize mistrů. "Není pochyb o tom, že patří mezi nejlepší a nejúspěšnější fotbalisty posledních 15 let. Jsme nadšení, že si vybral zrovna nás," uvedl šéf newyorského celku Dietmar Beiersdorfer.

Po přestupu z Arsenalu Londýn do Barcelony se mu však přestalo tolik dařit a v uplynulé sezoně se téměř neprosadil, když většinou jen střídal a vstřelil pouhé čtyři branky. Nevydařenou sezonu pak završil na mistrovství světa, kde s Francií vypadl již ve skupině.

Nyní by měl znovu pozvednout zájem o fotbal v USA, kde bude po Davidu Beckhamovi a svém bývalém spoluhráči Fredriku Ljungbergovi třetí velkou hvězdou. "Je to nová vzrušující kapitola mé kariéry i života. Je pro mě ctí hrát za New York a věřím, že svými góly pomohu k úspěchům," prohlásil Henry pro klubový web. Oficiálně bude představen ve čtvrtek na tiskové konferenci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články