Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Henry o snovém návratu: Doufejme, že to nebyl poslední gól

Londýn – Běžela 68. minuta zápasu Anglického poháru mezi Arsenalem a Leedsem United. Na trávník přišel dlouholetý střelec londýnského týmu Thierry Henry, který se vrátil na dvouměsíční hostování. Přivítal jej nadšený aplaus. O deset minut později mu fanoušci bouřlivě tleskali znovu. Henry vstřelil svůj 227. gól v dresu Arsenalu a po utkání hledal stěží jiná slova než nepopsatelné, fantastické.

"Nečekal jsem, že si ještě v tomto dresu zahraji, natož to, že dám takový gól," řekl po utkání francouzský útočník. "Miluju tenhle klub. Přišel jsem, abych pomohl a teď tohle… Doufejme, že to nebyla poslední branka," prohlásil Henry.

"Tentokrát jsem přišel do klubu jako jeho fanoušek, což jsem kdysi nebyl. Teď vím, jak bylo klukům z Liverpoolu, Manchesteru United nebo Chelsea, když skórovali za tým, kterému fandí," prohlásil Henry, který hrál za Arsenal v letech 1999 až 2007 a pomohl mu získat dva ligové tituly. Pak odešel do Barcelony, odkud se předloni přesunul do MLS.

Nezapomenutelný večer

Nejlepší střelec v historii Arsenalu po přihrávce od Alexe Songa z levé strany svou typickou střelou placírkou ke vzdálenější tyči zajistil týmu těsnou výhru a postup v FA Cupu. Po vstřelené brance se hned rozběhl k trenéru Arsénu Wengerovi a objal ho jako kdysi. "Na tenhle večer nikdy nezapomenu," prohlásil po zápase Henry.

Emerates Stadium tleská navrátilci Henrymu
zdroj: ČTK/AP

Trenér Wenger prohlásil, že ho Henryho vystoupení nepřekvapilo. "Už v tréninku bylo vidět, že je nabuzený a připravený hrát. Neposlal bych ho na hřiště, kdyby to tak nebylo. Je to mimořádný hráč," řekl francouzský kouč.

Wenger mluvil o velkém návratu. "Už předtím byl v Arsenalu legendou, teď se ale posunul o úroveň výš," uvedl trenér. Podle něj to byl návrat snů a "příběh, který budeme vyprávět svým dětem". Henry prý dokázal, že je stále platným hráčem. "Ocitl se pod velkým tlakem. Thierry se nechtěl vrátit s tím, že zklame fanoušky. Věděl, že bude porovnáván s mladším já," upozornil Wenger.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články