Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Henry již další góly do sbírky nepřidá. Rozhodl se ukončit kariéru

Londýn – Obránci z celého světa si mohou oddychnout. Jeden z nejlepších útočníků minulé dekády Thierry Henry oznámil konec kariéry. Francouzský mistr světa z roku 1998 by ale měl u fotbalu zůstat. Spekuluje se o jeho zapojení do Arsenalu, kde strávil nejlepší roky své kariéry, rovněž bude působit v roli experta televize Sky Sports.

Sedmatřicetiletý Henry je produktem akademie Monaka, kde sbíral první úspěchy. Následně prošel Juventusem, Arsenalem, Barcelonou a New Yorkem Red Bull, kde se na začátku prosince rozhodl skončit. Vzal si čas na rozmyšlenou, jak bude pokračovat, a nakonec oznámil konec svého účinkování na hřišti.

"Měl jsem to štěstí, že jsem měl báječnou kariéru a mohl jsem hrát za výjimečné kluby. Za 20 let jsem nashromáždil mnoho krásných vzpomínek, ale nyní je čas začít novou kapitolu života," řekl Henry pro Sky Sports, kde bude nyní analyzovat zápasy po boku dalších bývalých fotbalistů Garyho Nevillea, Jamieho Carraghera a Jamieho Redknappa.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger však nepochybuje o tom, že se mu podaří bývalého svěřence začlenit do klubu v nové roli. "Je spjatý s Arsenalem. Zažil tu bezpochyby nejlepší okamžiky svého života i kariéry. Jednoho dne se určitě vrátí. Nevím, v jaké to bude roli, to je na něm. Musí si promyslet, jakým směrem povede jeho další život," prohlásil Wenger.

Henry je nejlepším střelcem Arsenalu (228 gólů) i francouzské reprezentace (51 gólů) v historii. Během 20 let získal 35 trofejí, vyhrál francouzskou, anglickou i španělskou ligu, Ligu mistrů, dvakrát byl ve finále mistrovství světa a má i titul mistra Evropy. Pětkrát byl vyhlášen nejlepším francouzským fotbalistou, dvakrát nejlepším hráčem Premier League a dvakrát získal i Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články