Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Hejda si poprvé v sezoně zahraje v základu. Ve Vídni bych chtěl zaujmout, říká

Praha – V letošní sezoně zatím pouze paběrkoval. V důležitém utkání Evropské ligy na půdě Rapidu Vídeň ale Lukáš Hejda dostane šanci. Vytáhlý stoper poprvé v ročníku nastoupí v základní sestavě plzeňských fotbalistů a přiznává, že by si svým výkonem rád řekl o další šance. "Budu se snažit, abych nějak zaujal. Uvidíme, jak to bude," uvedl.

Lukáš Hejda
zdroj: Isifa/EPA autor: Filip Singer

Hejda šanci v základní sestavě dostane díky absenci lídra defenzívy Václava Procházky, který pyká za vyloučení v minulém utkání ve Villarrealu. "Těším se moc. Budu se snažit si to užít a podat maximální výkon. Jsem povahově flegmatický, takže tlak si nějak nepřipouštím. Že bych byl nervózní, to ne," řekl před odletem plzeňského týmu do Vídně Hejda.

"Asi trošku jinak to cítím, ten zápas. Ale připravuji se na utkání úplně stejně kdykoliv. I kdybych jel jako třetí stoper, tak se připravuji stejně," doplnil pětadvacetiletý hráč.

Na startu sezony byl Hejda až čtvrtým plzeňským stoperem a spekulovalo se o zájmu Teplic. V průběhu podzimu ale z rodinných důvodů zamířil do Olomouce Roman Hubník a Procházku nyní postihl disciplinární trest.

"Nějak jsem z toho vypadl, ale bral jsem to tak, jak to bylo. Nejsem problémový, že bych se nějak urážel. Pracoval jsem pořád stejně, šance přijde dřív nebo později. Spíš jsem očekával, že zůstanu, protože těch zápasů je hodně a sestava se může protočit," konstatoval Hejda.

Vnímá, že dobrým výkonem ve Vídni si může říct o častější nasazování. "Jsem teď v pozici, kdy můžu jenom získat. Budu se snažit, abych nějak zaujal. Uvidíme, jak to bude," uvedl.

V této sezoně zasáhl jen jako střídající hráč do tří zápasů. "Uvidíme až na hřišti, jak se dostanu do rytmu. Ale věřím, že bude všechno v pohodě, že si to sedne. Trénuju, takže v tom by problém být neměl," věří Hejda.

Trenér Karel Krejčí zvažoval jeho nasazení už ve víkendovém ligovém duelu se Zlínem, ale nakonec jej z obavy z možného zranění nepostavil. "Kdybych ten zápas odehrál, bylo by to lepší, člověk se rozehraje. Ale neberu to nijak zle. Chápu to, bylo to na rozhodnutí trenéra, pak mi to vysvětlil," prohlásil Hejda.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští vědí, že duel s Rapidem nebude jednoduchou záležitostí
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články