Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hazard už kouzlit s míčem na trávníku nebude, ve 32 letech ukončil kariéru

Ve své nejlepší formě v Chelsea patřil mezi top hráče na světě. Po přestupu do Realu Madrid jeho kariéra i kvůli zdravotním problémů uvadala a nyní, ve 32 letech, ukončil belgický fotbalista Eden Hazard profesionální kariéru.

Belgický kapitán Eden Hazard v utkání s Kanadou
zdroj: Reuters autor: SIPHIWE SIBEKO

"Musíte poslouchat sami sebe a ve správnou dobu skončit. Po 16 letech a více než 700 odehraných zápasech jsem se rozhodl ukončit profesionální kariéru. Splnil jsem si sen, hrál jsem a bavil se na hřištích po celém světě. Během kariéry jsem měl štěstí na skvělé manažery, trenéry a spoluhráče. Všem vám za úžasné časy děkuji, budete mi chybět," napsal Hazard. Čemu se bude věnovat, ve svém prohlášení neuvedl.

V roce 2011 vyhrál s Lille francouzský titul a za další rok přestoupil do Chelsea, kde se potkal s brankářem Petrem Čechem. V londýnském celku se vypracoval mezi nejlepší hráče na světě a s Blues mimo jiné získal po dvou prvenstvích v anglické lize a Evropské lize.

V létě 2019 ho Real Madrid jako tehdy nejdražší klubovou posilu v historii koupil za 115 milionů eur (přes 2,8 miliardy korun). Až letos ho překonal záložník Jude Bellingham.

Hazard se však po celé čtyři sezony v dresu Bílého baletu potýkal se zraněními, kvůli nimž odehrál jen 76 soutěžních zápasů, ve kterých dal sedm branek. S Realem vyhrál dvakrát španělskou ligu a jednou i Ligu mistrů. Letos v červnu se v klubu dohodl na předčasném rozvázání smlouvy.

Za belgickou reprezentaci, v níž se setkal i s mladším bratrem Thorganem, si připsal 126 startů a 33 gólů. Jakožto kapitán ji dovedl na mistrovství světa 2018 v Rusku k bronzu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články