Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hazard obstaral vítěznou generálku Chelsea, Liverpool je opět v čele Premier League

Chelsea v generálce na čtvrteční úvodní čtvrtfinále Evropské ligy proti Slavii porazila West Ham 2:0. Oběma brankami se o to zasloužil Eden Hazard. Londýnský klub tak po třetím vítězství za sebou poskočil na třetí místo v tabulce Premier League před Tottenham a Arsenal. Právě ten ve 33. kole prohrál na hřišti Evertonu 0:1. Fotbalisté Liverpoolu loupili v Southamptonu a po výsledku 3:1 přeskočili na prvním místě obhájce z Manchesteru City, které čeká prestižní dohrávka s United až 24. dubna. V duelu týmů ze spodku tabulky se z vítězství radovalo Burnley, které porazilo 3:1 Bournemouth, s Crystalem Palace, který si poradil výsledkem 1:0 s Newcastlem.

Spokojený Eden Hazard
zdroj: ČTK/AP

Hazard se před zraky slávistických pozorovatelů poprvé prosadil ve 24. minutě po parádním individuálním průniku obranou ve středu hřiště až před brankáře Fabiaňského, kterému střelou k tyči nedal šanci.

Nejlepší kanonýr týmu pak v poslední minutě zužitkoval přihrávku Barkleyho do vápna a šestnáctým gólem v sezoně zpečetil výsledek. Chelsea porazila West Ham poprvé po třech vzájemných zápasech v nejvyšší soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Výhru Chelsea nad West Hamem řídil Hazard

Triumf Evertonu nad Arsenalem zařídil v 10. minutě Phil Jagielka dorážkou po dlouhém autovém vhazování. Zkušený stoper přitom až těsně před výkopem nahradil nemocného spoluhráče Michaela Keanea. Jagielka se ve 36 letech a 233 dnech stal nejstarším střelcem tohoto ročníku Premier League.

Arsenal se na odpověď nevzmohl a prohrál poprvé po šesti kolech. Everton v lize zvítězil potřetí za sebou bez inkasované branky a je devátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Everton na domácí půdě přehrál Arsenal 1:0

Burnley otočilo proti Bournemouthu

Bournemouth v zápase rychle vedl po Barnesově nešťastné hlavičce do vlastní sítě, Burnley ale skóre otočilo po trefách Wooda a Westwooda, jejichž branky dělilo pouhých 139 vteřin. Po změně stran přidal třetí gól Barnes a pojistil svému týmu pět kol před koncem osmibodový náskok na sestupové příčky.

Jediný přesný zásah v utkání Newcastlu s Crystalem Palace si připsal v 81. minutě z pokutového kopu kapitán londýnského celku Milivojevič. Srbský záložník proměnil desátou penaltu v sezoně a už jen jednu trefu ztrácí na penaltový rekord Andyho Johnsona z ročníku 2004/05. Crystal Palace má náskok jedenáct bodů na záchranu. Newcastle dělí od sestupu sedm bodů.

Již jistý sestupující Huddersfield podlehl na svém hřišti rozjetému Leicesteru 1:4. "Lišky" vyhrály čtvrtý zápas v řadě, dvěma góly se na tom podílel nejlepší střelec týmu Vardy. Třetí branku v sezoně střelou z přímého kopu si připsal jeho spoluhráč Maddison.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Southampton - Liverpool

Přestože byl Liverpool před vzájemným duelem druhý a Southampton až šestnáctý, aktuální formu měli oba soupeři velmi podobnou. Oba vyhráli tři z posledních čtyř zápasů.

Do vedení se v 9. minutě dostal nečekaně domácí celek - po Höjbjergově hlavičce se zjevil Long zcela osamocený na malém vápně a brankáři Alissonovi nedal sebemenší šanci. Favoritovi se nicméně povedlo do poločasu vyrovnat, když obléhání pokutového území ukončila Keitova přesná hlavička.

Jordan Henderson z Liverpoolu slaví vstřelený gól v Southamptonu
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

Po změně stran Southampton obětavě bránil, ale Liverpool stupňoval tlak a vítězného gólu se dočkal deset minut před koncem zásluhou Salaha.

Sólo egyptského útočníka po hlavičce Hendersona nedokázala zastavit ani trojice obránců a vítězství "reds" pak následně pojistil Henderson, jenž zužitkoval nezištnou přihrávku Firmina. 

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:

Southampton - Liverpool 1:3 (9. Long - 36. Keita, 80. Salah, 86. Henderson), Bournemouth - Burnley 1:3 (4. vlastní Barnes - 18. Wood, 20. Westwood, 56. Barnes), Huddersfield - Leicester 1:4 (52. Mooy z pen. - 48. a 84. z pen. Vardy, 24. Tielemans, 79. Maddison), Newcastle - Crystal Palace 0:1 (81. Milivojevič z pen.),
Chelsea - West Ham United 2:0 (24. a 90. Hazard).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články