Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hazard, Lukaku či De Bruyne. Česká reprezentace si v červnu zahraje v Belgii

Praha – Na jedné straně Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí či Tomáš Sivok, na druhé hvězdy světového formátu Eden Hazard, Kevin De Bruyne či Romelu Lukaku. Přesně takový souboj se odehraje 5. června. Česká fotbalová reprezentace v tento den sehraje atraktivní přípravné střetnutí s Belgií. Duel s aktuálně pátým týmem žebříčku FIFA bude pro svěřence Karla Jarolíma generálkou na důležitou kvalifikaci mistrovství světa v Norsku.

Češi oslavují první branku v síti Norska
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Osobně jsem velmi rád, že nás prověří takto kvalitní soupeř. Belgie v současnosti znamená absolutní světovou špičku a vzájemný zápas může pro náš mladý tým přinést mnoho cenných zkušeností," řekl kouč národního týmu Jarolím.

"Zásadním duelem červnového reprezentačního srazu bude jednoznačně zápas s Norskem, kterému bude podřízena veškerá příprava i organizace. Nicméně pro nás bude velmi poučné, jak naši hráči obstojí v souboji s protivníkem takové kvality, kterou v současné době představuje celek Belgie," dodal kouč.

Kvalifikační duel s Norskem je na programu 10. června v Oslu. Čeští fotbalisté v bojích o MS 2018 mají po čtyřech zápasech pět bodů a jsou čtvrtí ve skupině C. Před Norskem se Jarolímovi svěřenci v kvalifikaci ještě 26. března představí v San Marinu.

Belgičané na posledním světovém i evropském šampionátu shodně došli do čtvrtfinále. Do výběru španělského trenéra Roberta Martíneze patří řada hvězd především z anglické ligy - například Eden Hazard, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne nebo Romelu Lukaku.

"Zápas na belgické půdě vnímáme také jako diplomatický úspěch pro asociaci. Usilovali jsme o možnost sehrání přípravného zápasu s takto vyspělým týmem a jsme moc rádi, že už v červnu bude naším protivníkem právě Belgie. V současné době v Evropě asi není mnoho větších výzev," uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Samostatný národní tým se s Belgií zatím utkal šestkrát s bilancí tří výher, jedné remízy a dvou porážek. Poslední přípravu v srpnu 2009 Češi v Teplicích vyhráli 3:1. Červnový zápas se bude hrát od 20:45, místo konání ještě řeší belgická asociace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články