Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hazard dal gól a Real smetl Huescu. Barcelona má jen bod, La Ligu dál vede San Sebastian

Real Madrid doma tentokrát nezaváhal a v 8. kole deklasoval nováčka španělské ligy Huescu 4:1. První branku zápasu vstřelil Eden Hazard, který ukončil čekání na ligový gól. Sevilla padla s Athleticem Bilbao 1:2, ačkoli ještě v 75. minutě vedla. Jen bod za remízu 1:1 s Alavésem získala Barcelona. Soutěž dál vede San Sebastian, který porazil Vugo 4:1. Třetí Villarreal potvrdil roli favorita a zdolal Valladolid 2:0.

Eden Hazard (vpravo) se raduje se spoluhráči z Realu Madrid
zdroj: ČTK/EFE

Real poslední dva soutěžní zápasy na svém stadionu prohrál, tentokrát ale bez problémů potvrdil roli favorita. Skóre otevřel ve 40. minutě Hazard výstavní ranou ze střední vzdálenosti. Devětadvacetiletý Belgičan, který přišel do královského klubu loni v létě z Chelsea za sto milionů eur, dal i vinou častých zranění teprve druhou branku v dresu "Bílého baletu".

Ještě před pauzou přidal další trefu Karim Benzema, který v 54. minutě přihrál na třetí zásah Federicu Valverdemu. Čtvrt hodiny před koncem snížil David Ferreiro, ale v závěru pojistil výhru domácích znovu Benzema. Kapitán Realu Sergio Ramos vítězstvím oslavil 500. start v La Lize. Jubilejního startu v soutěži dosáhl jako třetí obránce a desátý hráč v historii.

Barcelona ani počtvrté za sebou neudržela v lize čisté konto. Ve 31. minutě obral váhajícího gólmana Neta o míč Luis Rioja a pohodlně skóroval do prázdné branky. V 62. minutě ale musel předčasně do kabin po druhé žluté kartě Jota a katalánský velkoklub vzápětí srovnal zásluhou Antoina Griezmanna. Francouzský útočník se trefil v klubu poprvé v sezoně.

Svěřenci kouče Ronalda Koemana v poslední půlhodině stupňovali tlak a vytvořili si řadu šancí, skvěle chytající domácí brankář Fernando Pacheco už ale míč podruhé za svá záda nepustil. 

Sevilla v Bilbau dlouho vedla po gólu Júsufa En-Nesjrího, baskický celek ale utkání v závěrečné čtvrthodině otočil. Brankář Jasín Bunú inkasoval dvakrát z takřka totožných situací, kdy si po centru na zadní tyč nejprve naběhl Iker Muniain a později i střídající Oihan Sancet, který byl v tu dobu na hřišti jen několik vteřin. Bilbao se v tabulce dostalo o dva body před svého dnešního soupeře, Sevilla má ale zápas k dobru.

Ve 36. minutě zápasu Eibar – Cádiz otevřel skóre hlavou pětatřicetiletý španělský mistr Evropy z roku 2012 Álvaro Negredo a tři minuty nato po rychlém protiútoku a ideální Negredově přihrávce zvýšil Salvi. 

San Sebastianu je i po 8. kole v čele. Na hřišti Celty Vigo zvítězil i díky dvěma gólům Williama Josého 4:1 a zaznamenali čtvrtou výhru za sebou. Hosté si rozhodující náskok vybudovali už během úvodních 34 minut. První branku po návratu do španělské ligy nejprve vstřelil nevysoký David Silva hlavou, na něj navázal dorážkou vlastního pokusu kapitán Realu Sociedad a s pěti góly nejlepší střelec ligy Mikel Oyarzabal.

José v 54. minutě po dobrém presinku spoluhráče zvýšil střelou do poloodkryté branky. Pak sice snížil z penalty domácí kapitán Iago Aspas, ale José hned po čtyřech minutách sebral Vigu naději na případný bodový zisk.

Granada neudržela vedení v utkání s Levante, i kvůli vyloučení záložníka Maxima Gonalonse po 16 minutách hry remizovala 1:1 a propadla se na páté místo tabulky.

Gonalons ještě stihl připravit gól pro Darwina Machíse dlouhou přihrávkou od vlastního pokutového území až na hranici soupeřovy šestnáctky. Nedlouho poté ale při snaze získat míč prošlápl kotník jednomu soupeři a dostal červenou kartu. Přesilovku Levante využilo v 34. minutě, hlavou se po rohovém kopu trefil Rubén Vezo.

Villarreal nezaváhal s posledním Valladolidem

Villarreal zdolal Valladolid 2:0 a v tabulce je třetí za vedoucím San Sebastianem a druhým Realem Madrid.

Oba góly padly už v prvním poločase. V 21. minutě potrestal chybnou rozehrávku hostů po rychlém protiútoku Samuel Chukwueze a autorem druhého zásahu byl po rohovém kopu stoper Pau Torres.

Po změně stran mohli domácí hráči náskok ještě zvýšit, ale gól Gerarda Morena videorozhodčí kvůli těsnému ofsajdu neuznal.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:

Eibar - Cádiz 0:2 (36. Negredo, 39. Salvi), Real Madrid - Huesca 4:1 (45. a 90. Benzema, 40. Hazard, 54. Valverde - 75. Ferreiro), Bilbao - FC Sevilla 2:1 (76. Muniain, 86. Sancet - 9. En-Nesjrí), Alavés - FC Barcelona 1:1 (31. Rioja - 63. Griezmann), Betis Sevilla - Elche 3:1 (29. a 56. Tello, 7. Sanabria - 60. Josan), Vigo - San Sebastian 1:4 (77. Aspas z pen. - 54. a 81. Willian José, 24. Silva, 34. Oyarzabal), Valencie - Getafe 2:2 (22. Musah, 90.+10 Soler - 87. Cucho, 90.+5 Ángel), Villarreal - Valladolid 2:0 (21. Chukwueze, 37. P. Torres).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články