Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Havlík: Tak bláznivý fotbal jsem nezažil, pořád se něco řešilo

Tak bláznivý zápas jako s pražskou Spartou prý ještě Marek Havlík nezažil. Rozhodčí Radek Příhoda několikrát řešil sporné situace u videa a třiadvacetiletému záložníkovi Slovácka připadalo, že se hraje snad tři hodiny. Byl však hlavně rád, že jeho celek předvedl proti favoritovi v závěru velký obrat, pod který se sám podepsal asistencí u vyrovnávacího gólu a vítěznou brankou z penalty v 93. minutě.

Marek Havlík
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Připadalo mi, že jsme hráli tři hodiny. Rozhodčí se pořád díval za brankou na video. Strašně to protahuje zápas, my v takové zimě stáli 10 minut, což je nepříjemné. Už mě to nebavilo. Tak bláznivý fotbal jsem nezažil, pořád se něco řešilo," řekl po výhře 2:1 Havlík, který však uznal, že zápas byl díky videu férový.

Během utkání Příhoda s videorozhodčím posuzoval situace před vyloučením dvou sparťanů Guélora Kangy a Eldara Čiviče a také penalty, které nařídil hned tři. Zatímco sparťané Kanga s Mihailem Rističem při jejich exekuci neuspěli, Havlík zachoval chladnou hlavu a gólem na 2:1 otočil v závěru stav proti někdejšímu spoluhráči a nyní brankáři Sparty Milanu Hečovi.

"Byl jsem mezi určenými hráči. Standa Hofmann mi řekl, ať si to vezmu. Měl jsem trochu obavu, protože brankář Heča z jeho působení v našem týmu ví, kam kopu. Stranu vystihl, ale utáhl jsem střelu více k tyči," pochvaloval si Havlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Havlík: Když Sparta nedá dvě penalty, tak si vyrovnat nezasloužila

Přestože jeho tým v tu chvíli vedl 2:1 a hrál proti devíti sparťanům, hosté ještě měli šanci na vyrovnání. Ristič však v 97. minutě z penalty přestřelil.

"V těchto okamžicích jsem měl horší pocity. Ale říkal jsem si, že to může být maximálně remíza. Hodně jsme za vítězstvím šli. Když sparťané nedají dvě penalty, tak nemohou vyhrát. I když jsme získali tři body se štěstím. Stále se držíme při zemi, zatím jsme vyhráli jen dva zápasy po sobě," uvedl Havlík.

Jeho celek pod novým trenérem Martinem Svědíkem zvítězil v obou ligových zápasech, minule nečekaně triumfoval 3:0 v Ostravě. "Když jsme (v minulosti) dostali první gól, tak jsme se už trápili. Teď jsme se zvedli. Nevím, jestli je to trenérem, asi ano. Je náročný na defenzivní část hry," řekl Havlík.

"Už tolik nedržíme balon vzadu a zbytečně si zdlouhavě nepřihráváme mezi obránci. Chceme hrát přímočaře dopředu, což se nám daří, a naše hra je kompaktnější. V defenzivní části mám pozici trochu níž. Hrajeme jinak než v minulých zápasech," dodal Havlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články