Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hattrick Lautara Martíneze zlomil odpor Salernitany. Novým lídrem je po výhře nad Neapolí AC Milán

Fotbalisté AC Milán vyhráli ve 28. kole Serie A na hřišti Neapole 1:0 a jsou novými lídry soutěže. Jediný gól vstřelil Olivier Giroud. AS Řím porazil 1:0 Atalantu Bergamo, rozhodl útočník Tammy Abraham. Inter Milán deklasoval 5:0 Salernitanu především díky hattricku Lautara Martíneze. Obránce Aleš Matějů asistoval za Benátky proti Sassuolu, ale porážce 1:4 nezabránil. Verona bez zraněného Antonína Baráka hrála 1:1 na hřišti Fiorentiny. David Zima přihlížel z lavičky bezbrankové remíze FC Turín v Boloni.

Lautaro Martínez
zdroj: ČTK/AP autor: Antonio Calanni

Přímý souboj o první příčku mezi Neapolí a AC Milán rozhodl v 49. minutě Giroud, který tečoval do branky Calabriovu střelu. Pětatřicetiletý francouzský útočník střílí v posledních týdnech důležité góly, dokonce dvakrát se trefil při pohárové výhře s Laziem i při triumfu v derby nad Interem.

Právě před městským rivalem mají "Rossoneri" v čele dvoubodový náskok, Inter má ale zápas k dobru. Neapol je o tři body zpět třetí.

Inter se dočkal výhry v Serii A po čtyřech zápasech. K důležité výhře vykročil ve 23. minutě, kdy se prosadil Martínez. Argentinský hráč ukončil 425 minut dlouhé čekání Interu na gól ve všech soutěžích.

Čtyřiadvacetiletý útočník přidal další pět minut před přestávkou a v 56. minutě dokonal hattrick. Celkem má na kontě v italské nejvyšší soutěži čtrnáct branek a od lídra tabulky střelců Dušana Vlahoviče z Juventusu ho dělí šest zásahů.

Jasný triumf Interu završil Džeko, který se prosadil v 64. a 69. minutě. Inter zvítězil proti Salernitaně stejným výsledkem jako v prosinci.

Sassuolo poslal do vedení už ve druhé minutě Raspadori, jenž se ve venkovním zápase trefil v této sezoně poosmé. Po půlhodině už to bylo o tři branky, Berardi a Scamacca totiž proměnili pokutové kopy nařízené za ruku ve vápně a faul brankáře Romera.

V 34. minutě dal domácím naději Henry, jenž si naskočil na prudký centr Matějů a hlavou snížil, po změně stran ale proměnil další penaltu opět Berardi. V závěru dostali šanci zahrávat pokutový kop i domácí, Consigli ale Aramua vychytal. Sassuolo si připsalo třetí výhru v řadě a je desáté, Benátky zůstávají poslední.

Abraham se za AS Řím trefil potřinácté v sezoně

Fotbalisté AS Řím porazili na svém hřišti 1:0 Atalantu Bergamo. Jediným střelcem v souboji dvou pohárových aspirantů byl útočník Tammy Abraham.

Čtyřiadvacetiletý anglický reprezentant stál ve 32. minutě na konci přímočaré akce Římanů a poosmé v sezoně otevřel v utkání Serie A skóre. Jeho 13. ligová trefa nakonec byla jediná v zápase. Na výsledku nic nezměnilo ani oboustranné vyloučení v nastaveném čase, nedohráli Mchitarjan a De Roon. "Vlci" se v tabulce na páté Bergamo bodově dotáhli, Atalanta má ale zápas k dobru.

O bod zpět je Lazio, které vyhrálo 3:0 na hřišti Cagliari. Úvodní branku dal z penalty Ciro Immobile, který 143. ligovým gólem v dresu "Biancocelesti" dorovnal v čele klubových statistik historicky nejlepšího střelce Silvia Pioliho.

Verona v souboji sousedů ze středu tabulky prohrávala po Piatekově trefě z desáté minuty, záhy ale srovnal z penalty svým desátým gólem v sezoně Caprari. Hellas má v lize tři desetigólové střelce, kromě italského útočníka ještě Simeoneho (15) a Baráka (10). V pěti elitních evropských ligách se takhle úderným ofenzivním triem může pyšnit pouze Liverpool (Salah 19, Jota 12, Mané 12).

Juventus neprohrál v Serii A čtrnáctý duel po sobě, jedinou branku v souboji s šestnáctým týmem soutěže vstřelil v 21. minutě Morata. "Stará dáma" si upevnila čtvrtou příčku, na vedoucí AC Milán ztrácí v neúplné tabulce sedm bodů.

V utkání Udine - Sampdoria byly všechny tři góly k vidění v úvodních 13 minutách, což se v italské lize stalo teprve podruhé v sezoně. Vítěznou trefu si připsal Udogie.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:

Inter Milán - Salernitana 5:0 (22., 40. a 56. Martínez, 64. a 69. Džeko), Udine - Sampdoria Janov 2:1 (4. Deulofeu, 12. Udogie - 13. Caputo), AS Řím - Bergamo 1:0 (32. Abraham), Cagliari - Lazio Řím 0:3 (19. Immobile z pen., 43. Alberto, 63. Anderson), FC Janov - Empoli 0:0, Benátky - Sassuolo 1:4 (34. Henry - 17. z pen. a 71. z pen. Berardi, 2. Raspadori, 29. Scamacca z pen.), Boloňa - FC Turín 0:0, Fiorentina - Hellas Verona 1:1 (10. Piatek - 20. Caprari z pen.), Juventus Turín - Spezia 1:0 (21. Morata)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články