Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hattrick Balea poslal Real Madrid do finále mistrovství světa klubů, Kašima si zahraje o bronz

Po senzačním vyřazení River Plate, které se muselo sklonit před domácím Al Ajnem, k další senzaci na mistrovství světa klubů ve Spojených arabských emirátech nedošlo. Favorizovaný Real Madrid totiž zásluhou hattricku Garetha Balea zvítězil nad Kašimou Antlers 3:1. 

Gareth Bale z Realu Madrid se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

Real před dvěma lety ve finále MS klubů zdolal Kašimu 4:2 až po prodloužení, ale dnes zlomil odpor japonského outsidera už ve 44. minutě. Bale si narazil míč s Marcelem a zblízka otevřel skóre. Velšský útočník jako třetí hráč v historii dal gól na třetím turnaji kontinentálních šampionů - před ním to dokázali pouze Lionel Messi s Cristianem Ronaldem.

A Baleovi patřil i začátek druhé půle, mezi 53. a 55. minutou totiž přidal další dva přesné zásahy. Nejprve potrestal hrubé nedorozumění obrany soupeře a vzápětí uzavřel hattrick tvrdou ranou po další nezištné přihrávce Marcela.

Španělský favorit pak trochu polevil a Kašima v 78. minutě snížila. Gól Šomy Doie po křížné střele musel nicméně potvrdit až videorozhodčí, který vyloučil domnělý ofsajd. Real si však v závěru kýžený postup do finále pohlídal.

V sobotu se proto může celkově čtvrtým triumfem stát nejúspěšnějším celkem v historii mistrovství světa klubů - aktuálně se dělí o první místo s dějinným rivalem Barcelonou.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Abú Zabí (SAE):

Semifinále: Kašima Antlers - Real Madrid 1:3 (0:1)
Branky: 78. Doi - 44., 53. a 55. Bale.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články