Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Haškovými soupeři ve volbách UEFA budou Lato i Michajlov

Nyon - Mezi soupeři Ivana Haška v březnových volbách do výkonného výboru UEFA budou i fotbalové legendy - král střelců z mistrovství světa v roce 1974 Polák Grzegorz Lato a brankář bulharského týmu ze semifinále MS v roce 1994 Borislav Michajlov. Evropská fotbalová unie dnes oznámila, že na sedm míst kandiduje třináct fotbalových funkcionářů. Volby se uskuteční 22. března na kongresu v Paříži. Exekutiva UEFA má patnáct členů a každé dva roky se obměňuje její část. V Paříži se bude volit i předseda, ale současný šéf Michel Platini je jediným kandidátem.

Sedmi členům výboru vyprší mandát, šest z nich se však bude ucházet o nové zvolení. Pokračovat chtějí místopředsedové Turek Senes Erzik a Španěl Ángel María Villar Llona a dále Portugalec Gilberto Madaíl, Ukrajinec Hryhorij Surkys, Rumun Mircea Sandu a Litevec Liutauras Varanavičius. Kandidovat už znovu nebude jen Joseph Mifsud z Malty, místo něho ale chce do exekutivy jeho krajan Norman Darmanin Demajo. Členem výboru i na další dva roky zůstává Slovák František Laurinec.

Složení výkonného výboru UEFA

Současní členové: Senes Erzik (Tur.), Ángel María Villar Llona (Šp.), Gilberto Madaíl (Portug.), Hryhorij Surkys (Ukr.), Mircea Sandu (Rum.), Liutauras Varanavičius (Lit.)

Noví uchazeči: François De Keersmacker (Belg.), Norman Darmanin Demajo (Malta), Sergej Fursenko (Rus.), Peter Gilliéron (Švýc.) Ivan Hašek (ČR), Grzegorz Lato (Pol.), Borislav Michajlov (Bulh.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články