Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Haškovu reprezentaci jako první prověří Norové, v domácí premiéře se fotbalisté utkají s Arménií

Fotbalová reprezentace odehraje první utkání po nástupu trenéra Ivana Haška 22. března v Norsku. Čtyři dny nato v dalším přípravném duelu před letním mistrovstvím Evropy přivítá doma Arménii.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Nový reprezentační trenér Hašek vyrazil na inspekci do Hamburku

Šedesátiletý Hašek převzal národní tým ve čtvrtek. Bývalý hráč i trenér Sparty už českou reprezentaci vedl v pěti zápasech v roce 2009, kdy byl zároveň svazovým předsedou.

Smlouvu podepsal do konce kvalifikace mistrovství světa, tedy do listopadu příštího roku, s opcí na baráž, případně závěrečný turnaj. Ve funkci nahradil Jaroslava Šilhavého, jenž navzdory postupu na Euro v Německu v listopadu rezignoval.

Hráči se poprvé s koučem Haškem sejdou v pondělí 18. března v Praze, o čtyři dny později se představí v Oslu.

"Do příprav a plánování už jsme se sice ponořili naplno, ale to hlavní začne právě v březnu prvními zápasy. Obě utkání nás prověří. Když se řekne Norsko, tak se každému hned vybaví Erling Haaland nebo Martin Ödegaard, ale dobrých hráčů je v kádru mnohem víc," prohlásil Hašek.

Stejně jako Norsko se ani Arménie na letním evropském šampionátu nepředstaví. "Arménie dokáže být nevyzpytatelná a její herní styl se podobá některým soupeřům, na které můžeme narazit na Euru. Moc se na premiéru těším a věřím, že nás doma podpoří i hodně fanoušků," řekl Hašek, který v posledních letech působil v arabských zemích.

Před začátkem Eura odehraje reprezentace ještě další dva přípravné zápasy. Závěrečný turnaj odstartují Češi 18. června v Lipsku proti Portugalsku, pak ve skupině F vyzvou v Hamburku březnového vítěze play-off skupiny C (Gruzii, Lucembursko, Řecko, nebo Kazachstán) a Turecko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články