Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hašek potvrdil kandidaturu do výkonného výboru UEFA

Praha - Předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek potvrdil, že se bude ucházet o místo ve výkonném výboru UEFA. O svém záměru informoval poprvé loni v červnu při bilancování svého prvního roku v čele českého fotbalu a už tehdy připustil, že jeho šance na úspěch je malá. Kandidaturu poslal až na poslední chvíli. Volba nového předsedy UEFA a sedmi z patnácti členů výkonného výboru se uskuteční 22. března na kongresu v Paříži.

Haškovu kandidaturu potvrdil tiskový mluvčí svazu Jaroslav Kolář. "Se svým rozhodnutím předseda seznámí své kolegy ještě na sobotním výjezdním zasedání výkonného výboru ČMFS v Mnichově, čas na její potvrzení má až do sobotní půlnoci," uvedl Kolář.

Sedmačtyřicetiletý Hašek se loni domníval, že jeho šance jsou mizivé i proto, že jedním z členů exekutivy UEFA je předseda slovenského svazu František Laurinec. "Ta šance je skutečně velmi malá, ale zkusit to musím," uvedl tehdy Hašek. Svůj záměr ještě neformálně konzultoval se šéfem UEFA Michelem Platinim při jednání v Praze a kandidovat bude.

Dosud posledním členem výkonného výboru z České republiky byl František Chvalovský, jenž svůj post opustil v roce 2002 po problémech spojených s podnikatelskými aktivitami, které ho stály také funkci předsedy ČMFS.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články