Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hašek jde do boje o křeslo šéfa českého fotbalu

Praha - Ivan Hašek dnes oficiálně potvrdil svou kandidaturu na předsedu Českomoravského fotbalového svazu. Spolu s ním jde do boje o křeslo šéfa českého fotbalu také podnikatel a majitel Viktorie Žižkov Luděk Vinš. V úvahu připadal i teplický ředitel František Hrdlička, jenž však nakonec podpoří Haškovu kandidaturu. Vše ale zůstává ještě otevřené, protože přihlášky se můžou podávat až do dnešní půlnoci. Nového předsedu zvolí valná hromada ČMFS 27. června.

"Rozhodování bylo nejtěžší v mém životě a nebylo jednoduché. Rozmýšlel jsem se prakticky pořád, do poslední chvíle. Věřím, že mám podporu, a to je pro mě nejdůležitější," řekl Hašek, který v pondělí ukončil působení u mužstva Al-Ahlí Dubaj. Svou kandidaturu neoficiálně oznámil už na včerejším jednání fotbalových funkcionářů z Čech a Moravy v útrobách pražského fotbalového stadionu v Edenu.

Pětačtyřicetiletý internacionál a trenér na dnešní tiskové konferenci opět na stadionu pražské Slavie řekl, že chce fotbalu vrátit důvěru lidí. "První věc, která se musí odstranit, je nastavit fotbal tak, že veřejnost musí vnímat, že fotbal je tu pro lidi a pro fanoušky," řekl Hašek.









Hašek: V týmu mám mimo jiné Karla Poborského







Ivan Hašek

Datum narození: 6. září 1963, Městec Králové

Hráčská kariéra:
AC Sparta Praha, RC Strasbourg, Sanfrecce Hirošima, JEF United Včihara

Trenérská kariéra: AC Sparta Praha, RC Strasbourg, Vissel Kóbe, AS Saint-Étienne, Al-Ahli Dubai

Ostatní: V roce 2005 neúspěšně kandidoval na předsedu ČMFS

Ivan Hašek
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články