Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hašek: Bílek je muž na svém místě. Hra nároďáku má tvář

Praha - Necelých čtrnáct tisíc podpisů již zvládla nasbírat petice za odvolání trenéra českého národního fotbalového týmu Michala Bílka. Přidala tak na už tak dost silné mediální a fanouškovské kritice současného kouče, který dle signatářů český fotbal dlouhodobě poškozuje. Pro některé experty je však petice hysterií. "Michal dělá práci dobře, hráči nic nevypustí, makají naplno. Otázka jeho odvolání je pro mne nesmysl. Jestli někdo tvrdí, že nemá výsledky, je to jeho věc. Já tu práci vidím," uvedl na Bílkovu obranu bývalý trenér a funkcionář Ivan Hašek.

Ivan Hašek
zdroj: ISIFA

Kritika na Bílka se snesla po kvalifikačním utkání s Bulharskem. Češi nevýrazným výkonem nezvládli vstřelit gól a remizovali na Letné 0:0. Zařadili se tak po bok Faerských ostrovů, Lichtenštejnska nebo Lucemburska jako tým, který v posledních šesti zápasech vstřelil pouhé tři góly.

To ovšem bývalý šéf fotbalového svazu jako Bílkovu chybu nevidí. "Jsem přesvědčen, že jsou nominováni nejlepší hráči, symbióza s trenérem funguje. Mužstvo se podařilo zkonsolidovat. Snažíme se o kombinační fotbal, hra má nějakou tvář. Bohužel nemáme útočníky, kteří dovedou dávat góly. Velké trenérské chyby nevidím," řekl Hašek pro deník Sport.

Hašek: Bílka kritizují média a hospodští experti

Bílkův největší problém prý pochází ze špatné komunikace s fanoušky. "S komunikací má problém. Jeho mediální obraz není nejlepší," uznal Hašek. I proto se trenér dostává často pod palbu kritiky.

Dle Haška ale jde o "pivní" kritiku hospodských expertů. "Tlak jde především z médií a od rádoby expertů. Neslyšel jsem jediného odborníka, zkušeného trenéra, který něčeho dosáhl, aby nároďák kritizoval. Ti vědí, co má Bílek k dispozici a co s tím může udělat," dodal.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články