Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hapoel považuji za nejtěžšího soupeře, prohlásil Mareček

Praha – Ve skupině má sice Sparta italského giganta Inter Milán či anglický Southampton, podle Lukáše Marečka je však nejobtížnějším soupeřem v boji o postup v Evropské lize Hapoel Beer Ševa, který Letenští přivítají na domácím hřišti. Na záložníka Pražanů izraelský tým udělal velký dojem v prvním vzájemném střetnutí a šestadvacetiletý hráč očekává tuhou bitvu i v druhém měření sil. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 20:40 na ČT sport nebo na našem webu.

Lukáš Mareček
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Hapoel neberu jako papírově nejlehčího soupeře, ale naopak jako nejtěžšího. Inter jsem sice viděl jen z lavičky, ale třeba i oproti Southamptonu hrála Beer Ševa náročnější a kvalitnější fotbal," prohlásil Mareček. "Neřekl bych, že jsou v pohárech poprvé. Mají technicky velmi dobré hráče, hrají náročný fotbal, takticky vyspělý," dodal.

Nic to ale nemění na tom, že Sparta chce ve čtvrtek proti Hapoelu uspět a potvrdit první místo ve skupině. S devíti body by měla k postupu už velmi blízko.

"Jsme první v tabulce. Chuť uspět je veliká. Chceme to zvládnout a být blíž k postupu. Ale nečeká nás opravdu nic snadného," upozornil sparťanský záložník i přes výhru 1:0 v minulém utkání v Izraeli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta se nadále potýká s marodkou, proti Beer Ševě chce trestat chyby

"Tam jsme ale měli velké štěstí a byly to velmi cenné tři body. Herně to nebylo ideální, bránili jsme v bloku, oni do nás bušili, ale my je nepouštěli do vyložených šancí. To je pozitivní a od toho se musíme odrazit," naznačil Mareček, že by Sparta mohla i v odvetě zvolit defenzivní taktiku.

A to i proto, že Letenské stále trápí rozsáhlá marodka. Mimo hru je téměř kompletní záloha prvního týmu. Zůstali z ní jen Bořek Dočkal a právě Mareček. "Snad mě trenér nevyndá, když jsem jediný živý defenzivní záložník," usmíval se šestadvacetiletý odchovanec Brna.

"Teď to ale hrál i Mario Holek, tak záložní varianta je. Jsem rád, že jsem zdravý a že mohu hrát. Marodka je velká, ale chceme se s tím vypořádat," dodal.

Spoléhá i na podporu fanoušků. "Věřím, že nás přijdou podpořit, protože máme skupinu dobře rozehranou a chceme to dotáhnout. Také doufám, že nebudou nějaké negativní projevy," připomněl, že Sparta má uzavřené některé sektory kvůli rasismu a další prohřešky by mohly vést i k uzavření stadionu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články