Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hapalovi bude dělat asistenta tradiční parťák. Do Sparty míří Brunegraf

Spolupracovali spolu už několikrát a navážou na to ve Spartě. Asistentem kouče letenských Pavla Hapala se stane jeho dlouholetý parťák Oto Brunegraf. Výkonný výbor slovenského svazu schválil uvolnění pětačtyřicetiletého trenéra od reprezentace do 21 let.

Oto Brunegraf (vlevo) a Pavel Hapal
zdroj: ČTK autor: Podhorský Jaroslav

Brunegraf se s Hapalem potkal v roce 2007 u týmu Nitry a poté spolu působili v Mladé Boleslavi, Žilině, Lubinu, Senici a naposledy u slovenské jednadvacítky. Reprezentace se ujali před třemi lety a dovedli ji na loňské mistrovství Evropy, kde jejich svěřenci skončili v základní skupině.

Po Hapalově březnovém odchodu do Sparty vedl Brunegraf jednadvacítku ve dvou kvalifikačních zápasech s Albánií, které Slováci vyhráli 3:2 a 4:1. "Můj přesun do Sparty by měl být co nejrychlejší, ale nevím přesně, kdy k němu dojde," řekl na svazovém webu Brunegraf.

"Dnes jsme celou věc s Otou Brunegrafem probírali a umožnili jsme mu, aby mohl i ve Spartě pokračovat ve spolupráci s Pavlem Hapalem," uvedl viceprezident slovenského svazu Karol Belaník. "My teď musíme najít trenéra pro jednadvacítku. Kandidáta zatím nemáme," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články