Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hapal končí u fotbalistů Žiliny, osudnou se mu stala prohra v Reykjavíku

Žilina - Český kouč Pavel Hapal už není trenérem fotbalistů Žiliny. U slovenského týmu skončil po čtvrteční prohře 0:3 v Reykjavíku v prvním utkání 2. předkola Evropské ligy. Mužstvo převzal šéftréner mládeže Ľuboš Nosický. Brzy dvaačtyřicetiletý Hapal trénoval Žilinu dva roky. Loni získal bývalý český reprezentant s týmem ligový titul a následně přes pražskou Spartu vybojoval historický postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Uplynulá sezona už ale Žilině tolik nevyšla. V lize skončila až třetí za Slovanem Bratislava a Senicou. Trofej nezískala ani ve Slovenském poháru, v jehož finále podlehla na penalty Slovanu, který vede Karel Jarolím.

"Dohodli jsme se na ukončení spolupráce. K tomuto rozhodnutí jsme dospěli po návratu z Reykjavíku. Nešlo však jen o zápas na Islandu, ale i neúspěšné jaro, kdy se mužstvu herně nedařilo a nenaplnili jsme ani jeden z našich cílů," uvedl sportovní manažer Žiliny Karol Belaník na klubovém webu. "Ľuboš Nosický zná situaci v klubu, byl i členem realizačního týmu. Další věci budeme řešit během července, všechno je teď hektické," dodal Belaník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články