Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hapal je z odvolání v Žilině zklamaný

Bratislava – Český fotbalový trenér Pavel Hapal po odvolání z lavičky Žiliny zažívá velké zklamání. Těžko se smiřuje hlavně s tím, že ho vedení slovenského klubu odvolalo hned po prvním utkání v nové sezoně po nezdaru v předkole Evropské ligy. Víc by chápal, kdyby musel skončit už na jaře, které se Žilině nepovedlo, když obsadila až třetí místo ve slovenské lize. Náhlý odchod ho mrzí i proto, že v létě odmítl lukrativní nabídku, protože chtěl pokračovat ve své práci v Žilině. Svého rozhodnutí prý ani zpětně nelituje.

"Kdybych skončil v průběhu jara, které nám nevyšlo, či po sezoně, bral bych to jako reálnou odezvu toho, jakých výsledků jsme dosahovali. Ale teď, po první porážce, je to zklamání," přiznal Hapal. "Je to součást fotbalu. Trenéři často končí před koncem smlouvy. Takže to neberu jako nefér. Jen mě zaskočilo to načasování," dodal jednačtyřicetiletý kouč, který u týmu skončil po prohře 0:3 v Reykjavíku v prvním utkání 2. předkola Evropské ligy.

Jeho odchod ze Žiliny, s níž před rokem získal slovenský titul a kterou dovedl do Ligy mistrů, provázelo hodně emocí a došlo i na slzy. "Myslím, že chlap se nemusí stydět za slzy prolité ve vypjatých situacích. Bylo to nabité emocemi a lehko nebylo nikomu. Ani (sportovnímu manažerovi) Karolu Belaníkovi, který mi to oznamoval, ani mně, ani hráčům, kterým jsem to pak řekl," popsal Hapal, který se po odchodu z klubu na týden uzavřel sám do sebe a nezvedal telefony. "Nechtěl jsem v tom rozpoložení, v jakém jsem byl, říci do médií něco, co by se dalo vysvětlit jinak, než jak bych chtěl. Proto jsem chvíli vůbec nekomunikoval s médii ani s nikým jiným."


Neočekává, že by v nejbližších týdnech dostal nějakou nabídku, neboť soutěže právě začínají a kluby nebudou chtít do realizačních týmů zasahovat. V létě prý jednu velmi zajímavou nabídku odmítl. "Byla tam jedna velmi konkrétní a velmi dobrá nabídka. V Žilině o ní věděli od první chvíle. Není teď důležité říkat, o jaký klub šlo. Nebyl jsem pod tlakem ani z jedné strany a rozhodl jsem se sám. Chtěl jsem dál pracovat v Žilině, proto jsem zájemci řekl ne," prozradil Hapal. "I když jsem teď bez práce, tak toho rozhodnutí nelituji," dodal bývalý kouč Mladé Boleslavi, Ostravy, Zlína a Opavy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články