Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hapal bude trénovat polský Lubin

Varšava - Čech Pavel Hapal se stal novým trenérem fotbalistů z polského prvoligového klubu Zaglebie Lubin. Klub o tom informoval na svých internetových stránkách. Hapal v červenci skončil v Žilině, s níž před rokem získal slovenský titul a kterou dovedl do Ligy mistrů. Hapal má s Lubinem smlouvu do konce sezony s možností jejího prodloužení.

Trenér Pavel Hapal
zdroj: ČT24

Hapal na dnešní tiskové konferenci řekl, že by především chtěl, aby co nejlépe dopadl zápas Lubina s Vratislaví, který se bude hrát příští neděli. Před prestižním slezským derby proto pro své nové svěřence chystá tréninky každý den, a to bez ohledu na to, že v úterý je v Polsku státní svátek. Pro Hapala je nejdůležitější styl hry, nasazení hráčů nebo jejich disciplína. Chce, aby fotbalisté Lubina začali hrát o něco agresivněji.

Majitelé Lubina v neděli propustili dosavadního trenéra Jana Urbana, který v něm pracoval od března. O jeho osudu rozhodla sobotní prohra fotbalistů ze západu Polska s Belchatowem 1:2. O příchodu Hapala do Lubina polská média spekulovala už delší čas, ale Urbanovo působení v něm o několik dnů prodloužila překvapivá výhra jeho svěřenců nad Koronou Kielce o předminulém víkendu.

Zaglebie Lubin je momentálně na předposledním místě ligové tabulky. Trenér Urban nesplnil očekávání majitelů klubu, podle kterých je místo týmu v horní polovině tabulky. Dvaačtyřicetiletý internacionál Hapal si vyzkouší trenérské angažmá ve třetí zemi. Po ukončení hráčské kariéry v roce 2002 trénoval v české lize Opavu, Zlín, Ostravu a Mladou Boleslav, vedl také Nitru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články