Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Hanousek: Měli jsme mistra na lopatě, ale naše převaha byla jalová

Praha – Ani hodinová přesilová hra nepomohla fotbalistům pražské Dukly k bodovému zisku proti Plzni. Po vyloučení Petržely měli sice svěřenci Jaroslava Hynka optickou převahu, brankáře Kozáčika nicméně až na výjimky příliš neohrozili a většina akcí končila bez přesného zakončení. Záložník Marek Hanousek dokonce považuje počínání týmu z Julisky za neomluvitelné. 

Marek Hanousek (vlevo) v utkání proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Ať už budeme v české lize proti komukoliv hrát 60 minut s jedním hráčem navíc, musíme si s tím poradit. Nic nás neomlouvá. Měli jsme mistra ligy na lopatě, ale naše převaha byla taková jalová. Žádná vyložená gólová šance tam nebyla," poznamenal zklamaný Hanousek, který v kádru Viktorie figuroval v letech 2012 až 2014.

Kapitán Dukly připustil, že domácím chyběly střely z delší vzdálenosti, jež by hostující obranu trochu vytáhly z hlubokého bloku. Ve druhém poločase se navíc podle něj příliš nehrálo. "Dělali to zkušeně. Mají tam hráče, kteří umějí hru rozkouskovat," pokračoval.

Záložník Jakub Považanec také litoval nedostatečného ofenzivního tlaku. "Hráli jsme po šestnáctku a nedokázali jsme se prosadit uvnitř vápna. Máme s tím problém už delší dobu. Když přijede mužstvo, které brání, neumíme překonat jejich defenzivní řadu. Tím v posledních zápasech trpíme," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Považanec: I přes početní převahu jsme si moc šancí nevypracovali

Naopak Plzeň se prosadila v 17. minutě. Po rohovém kopu rozhodl Tomáš Hořava, čímž umocnil problémy Dukly při obranných standardních situacích. Hanousek si zmíněnou slabinu svého týmu uvědomuje.

"Je to pořád stejná písnička dokola. Dostaneme gól ze standardky každý zápas. Nevím, jestli už je to na pokuty... Musí se to zlepšit, takhle dál nemůžeme pokračovat," konstatoval. "Měl jsem za to, že dvě chyby za sebou dělá jen hloupý člověk, ale my tu samou chybu udělali popáté, nebo pošesté, to už nejde akceptovat," zakončil sebekriticky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články