Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hamšík možná po 12 letech opustí Neapol, láká ho Čína

Kapitán Neapole Marek Hamšík možná po téměř 12 letech opustí jihoitalský celek. Jednatřicetiletý slovenský fotbalista jedná o angažmá v Číně a vedení italského klubu mu nechce v odchodu bránit. Potvrdil to kouč Carlo Ancelotti. Podle italských médií nabízí klub Ta-lien I-fang odstupné až 25 milionů eur.

Marek Hamšík z Neapole
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

"Jednání probíhají, to neskrýváme. Klub má vůči Markovi velký respekt. Zapsal se tady do historie, a pokud by chtěl jít za novou zkušeností, jsme připraveni mu tu možnost dát," řekl Ancelotti po sobotní ligové výhře 3:0 nad Sampdorií.

Hamšík do zápasu nastoupil po zranění v základní sestavě, rekordmanem v Neapoli je s 520 starty i 121 góly, přičemž o rekord v prosinci připravil argentinskou legendu Diega Maradonu.

O slovenského záložníka má eminentní zájem čínský klub Ta-lien I-fang, předtím se ozval i Kuang-čou Evergrande. Do Neapole přišel Hamšík v 17 letech v roce 2004, o tři roky později ho Neapol koupila za 5,5 milionu eur.

Hamšík má údajně nabídku na tříletou smlouvu s ročním platem devět milionů. V italské lize je Neapol na druhém místě o devět bodů za mistrovským Juventusem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články