Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hamburk ve čtvrtfinále EL znovu narazí na tým z Belgie

Nyon - České fotbalisty Davida Rozehnala a Davida Jarolíma čeká s Hamburkem ve čtvrtfinále Evropské ligy další německo-belgický souboj, tentokrát se Standardem Lutych. Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim se utká ve španělském derby s Valencií a Wolfsburg Jana Šimůnka změří síly s Fulhamem. Favorizovaný Liverpool svede souboj s Benfikou Lisabon. Hamburk se s belgickým celkem utkal již v osmifinále, kde přešel přes Anderlecht Brusel po divokých výsledcích 3:1 a 3:4. Jarolím k postupu přispěl jedním gólem. Další informace nabízí server fotbalživě.cz.

"Asi nám jsou souzeny jen týmy z Beneluxu. Na druhou stranu teď máme dostatek zkušeností pro utkání s Lutychem," řekl trenér Hamburku Bruno Labbadia. "Ve čtvrtfinále už není lehký soupeř, přesto si dovolím tvrdit, že proti Lutychu budeme favorité," dodal k duelu s úřadujícím belgickým šampionem. V postup Hamburku věří také Jarolím. "Postup přes Anderlecht dodal týmu nové sebevědomí. Loni jsme byli v semifinále Poháru UEFA a chceme toho dosáhnout i letos. Naši fanoušci si to zaslouží," uvedl hamburský kapitán. Se svými spoluhráči by si rád zahrál ve finále, které se uskuteční 12. května právě v německém přístavním městě.

Souboj Fulhamu s Wolfsburgem bude dalším měřením sil anglické a německé kopané ve čtvrtfinále evropských pohárů - v Lize mistrů takto na sebe narazí Bayern Mnichov a Manchester United. "Je to dobrý los. Osobně jsem tipoval Liverpool, tak jsem nakonec nebyl tak daleko. Proti anglickým týmům je to vždy velký zápas. Uděláme všechno pro to, abychom prošli dál," prohlásil trenér Wolfsburgu Lorenz-Günther Köstner.

Dnešní losovaní v sídle UEFA v Nyonu rozhodlo také o složení semifinále: vítěz duelu mezi Hamburkem a Standardem Lutych narazí na lepšího ze souboje Fulham - Wolfsburg. Druhou dvojici vytvoří úspěšnější mužstva ze sérií Valencia - Atlético Madrid a Benfica - Liverpool.

První zápasy čtvrtfinále se uskuteční 1. dubna, odvety o týden později. Semifinálové duely pak jsou na programu 22. dubna s odvetami v následujícím týdnu.

Los Evropské ligy:

Čtvrtfinále (1. dubna, odvety 8. dubna): 
Fulham - Wolfsburg (Šimůnek), Hamburk (Rozehnal, Jarolím) - Standard Lutych, Valencia - Atlético Madrid (Ujfaluši), Benfica Lisabon - Liverpool. 
    
Semifinále (22. dubna, odvety 29. dubna): 
Hamburk/Standard Lutych - Fulham/Wolfsburg, Valencia/Atlético Madrid - Benfica Lisabon/Liverpool.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články