Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Hamburk s Drobným podlehl Schalke, Freiburg přemohl Leverkusen

Berlín – Bundesliga se probudila ze svého zimního spánku a její jarní část začala zrovna tak, jak skončila ta podzimní. Znovu byla k vidění spousta gólů, překvapivých výsledků a další vítězství Bayernu. Mnichov na půdě třetího Mönchengladbachu zvítězil 2:0, naopak jeho soupeř z loňského finále Ligy mistrů Dortmund jen remizoval doma s Augsburgem. Freiburg, v jehož základu nastoupili tři Češi včetně uzdraveného Pilaře, překvapivě přemohl Leverkusen 3:2. Schalke porazilo Hamburk s brankářem Jaroslavem Drobným 3:0. Brémy zahájily bezbrankovou remízou s posledním Braunschweigem.

Utkání Hamburk - Schalke
zdroj: ČTK/AP autor: ČTK/imago sportfotodienst

Skóre v Hamburku otevřel kanonýr Schalke Klaas-Jan Huntelaar, který má v poslední době na severoněmecký celek "spadeno": dal mu svých posledních šest ligových gólů. Střelecký účet v minulé sezoně uzavřel hattrickem proti Hamburku, kterému vstřelil i dvě branky v úvodním kole té aktuální.

V následujícím zápase si však natrhl vnitřní postranní vaz v koleni a více než pět měsíců musel vynechat. Při dnešní soutěžní premiéře po zotavení čekal na gól do 34. minuty, kdy Drobného přehodil přesně umístěnou hlavičkou.

Podruhé český brankář inkasoval v 54. minutě, když vyběhl za hranici pokutového území vstříc dlouhému nákopu, ale míč mu z hlavy sebral šlapákem Jefferson Farfán a skóroval. Vzápětí přidal gelsenkirchenský tým třetí trefu po Farfánově rychlé akci, kterou zakončil Max Meyer. Český záložník Hamburku Petr Jiráček zůstal mezi nevyužitými náhradníky. Jeho tým po čtvrté porážce za sebou klesl v tabulce na šestnáctou příčku, která znamená baráž o udržení.

Freiburg překvapil

Freiburg nasadil Pavla Krmaše, Vladimíra Daridu i Václava Pilaře do základní sestavy a vybojoval cenný triumf 3:2 nad Leverkusenem, i když dvakrát prohrával. Na gól Larse Bendera z páté minuty odpověděl Admir Mehmedi, na trefu Simona Rolfese zareagoval po přestávce Jonathan Schmid. V poslední minutě pak překvapivou porážku Bayernu zařídil Felix Klaus.

Slavící fotbalisté Freiburgu
zdroj: imago sportfotodienst

Jen o minutu déle dnes čekalo na gól dvojče leverkusenského záložníka Larse Bendera, které hraje za Dortmund. Sven Bender překvapil Augsburg rychlým náběhem a zužitkoval přímý kop Marca Reuse. Po přestávce však čtyřiadvacetiletý záložník zamířil i do vlastní sítě, když se snažil odvrátit centr Andrého Hahna.

Borussii vrátil náskok z přímého kopu Nuri Sahin, na konečných 2:2 ale srovnal útočník Augsburgu Či Tong-won, který se před týdnem domluvil právě s Dortmundem na tom, že ho od léta posílí. Kromě bodů přišla Borussia i o Jakuba Blaszczykowského, který musel střídat už v šesté minutě, lékaři údajně mají podezření na přetržený zkřížený vaz v koleni.

Norimberk podruhé v sezoně udržel čisté konto, tentokrát k tomu navíc přidal i vstřelené góly a ukončil prodlužování svého nelichotivého rekordu v čekání na první výhru v sezoně. V úvodním poločase jeho dnešní jasný triumf zařídili Timothy Chandler a Josip Drmic, po přestávce přidali góly Daniel Ginczek a znovu Drmic. Hlídat důležité vedení přišel na hřiště za stavu 3:0 Petrák, který do Norimberku přestoupil na začátku ledna z pražské Slavie. V základní sestavě vítězů nastoupil záložník Adam Hloušek, útočník Tomáš Pekhart si zahrál posledních dvanáct minut.

Bayern brzy nechal zapomenout na sobotní porážku 0:3 v závěrečné zimní přípravě v Salcburku. Už v sedmé minutě otevřel skóre Mario Götze po zpětné přihrávce Thomase Müllera. Útočník bavorského mužstva pak sám v 53. minutě z penalty upravil na 2:0 pro hosty.

Svěřenci Pepa Guardioly tak vyhráli devátý bundesligový duel za sebou s minimálně dvěma vstřelenými góly. Mönchengladbach naopak utrpěl první domácí porážku v této sezoně a po víkendu může přijít o třetí pozici.

Pospěch i Gebre v základu, Kadlec na lavičce

Mohuč s obráncem Zdeňkem Pospěchem vyhrála 2:1 ve Stuttgartu. Frankfurt zdolal Herthu Berlín 1:0 a vybojoval první vítězství na domácím hřišti po 266 dnech. Útočník Eintrachtu Václav Kadlec strávil duel na lavičce náhradníků.

Wolfsburg nasadil nejdražší posilu v historii klubu Kevina de Bruyneho, za kterého Chelsea zaplatil 22 milionů eur (604 milionů korun), doma ale podlehl 1:3 Hannoveru a přišel o sérii devíti zápasů bez prohry. Při premiéře mohl naopak slavit první turecký kouč v bundeslize, hannoverský Tayfun Korkut.

Brémy zahájily jarní část domácí bezbrankovou remízou s posledním Braunschweigem a zůstávají jen šest bodů od sestupového pásma. Celé utkání za Werder odehrál český reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie. Duel v Brémách i navzdory teplotě osm stupňů Celsia pod nulou přilákal na stadion 41 tisíc fanoušků, kteří se ale nedočkali žádného gólu. Nováček Braunschweig vyšel střelecky naprázdno v šestém z osmnácti utkání a v tabulce je poslední o dva body za Norimberkem.

Výsledky 18. kola Bundesligy

Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:2 (7. Götze, 53. Müller z pen.), Dortmund - Augsburg 2:2 (6. S. Bender, 66. Sahin - 56. vlastní S. Bender, 72. Či Tong-won), Freiburg - Leverkusen 3:2 (27. Mehmedi, 53. Schmid, 90. Klaus - 5. L. Bender, 36. Rolfes), Norimberk - Hoffenheim 4:0 (41. a 70. Drmic, 24. Chandler, 48. Ginczek), Stuttgart - Mohuč 1:2 (11. Abdellaoue - 39. Okazaki, 87. Saller), Wolfsburg - Hannover 1:3 (35. Olič - 50. a 72. Bittencourt, 29. Rudněvs), Brémy - Braunschweig 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články