Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hamburk porazil v EL Guingamp 5:1 a je blízko postupu

Praha - Hamburk deklasoval v úvodním zápase 4. předkola Evropské ligy druholigový francouzský Guingamp 5:1 na soupeřově hřišti a před odvetou je blízko postupu do hlavní soutěže. Německý celek rozhodl duel už v prvním poločase, ve kterém se trefili Guerrero a dvakrát Petrič. Chorvatský útočník završil hattrick v 86. minutě. Celý zápas odehrál kapitán HSV David Jarolím, který obdržel na konci prvního poločasu žlutou kartu. Jeho spoluhráč David Rozehnal sledoval zápas opět jen z lavičky náhradníků.

Vítězství si z venku odvezl i Villarreal, který porazil nizozemskou Bredu 3:1. O branky "Žluté ponorky" se postarali Rossi, Ibagaza a v nastaveném čase Llorente. Španělský celek uspěl i přesto, že tamní soutěž startuje až jako jedna z posledních v Evropě 30. srpna. 

Aston Villa naopak ve Vídni s místním Rapidem prohrála překvapivě 0:1. Podobu výsledku dal už v první minutě zápasu přesnou hlavičkou domácí bosenský útočník Jelavič. 

Při remíze Heerenveenu na hřišti PAOK Soluň 1:1 se objevila v dresu nizozemského týmu hned trojice Čechů. V brance nastoupil Martin Lejsal, v záloze Michal Švec a v útoku Michal Papadopulos.

Košice remizovaly s Římem, Basilej vyhrála nad Baku

Fotbalisté Košic remizovali s AS Řím na svém hřišti 3:3. Domácí začali výborně a už v 5. minutě se dostali do vedení. Na brzkou trefu srbského záložníka Milinkoviče ale odpověděl kapitán italského celku Totti, který těsně před poločasem vyrovnal z penalty. V druhé části otočil skóre hostující forvard Menez, na dvoubrankový rozdíl zvýšil znovu Totti. Pak ale přišly chvíle košického útočníka Nováka, který během deseti minut v závěru dvěma góly vyrovnal a oživil naděje svého týmu do odvety. 

Útočník Basileje Marco Streller dokázal vstřelit čistý hattrick během sedmi minut a svému týmu, který na hřišti ázerbájdžánského Baku ještě v 70. minutě prohrával 0:1, zajistil před domácím zápasem slušný náskok 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články