Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hamburk podruhé v sezoně vyhrál, přesto zůstává poslední

Berlín - Fotbalisté Hamburku s Jaroslavem Drobným v brance přečkali penaltu v závěru utkání a uhájili vítězství 2:1 na hřišti Freiburgu. I navzdory druhé výhře v sezoně zůstávají v německé lize poslední. Hannover nevyužil možnost dostat se na druhé místo a podlehl Kolínu nad Rýnem 0:2.

Fotbalisté Hamburku v zápase proti Freiburgu
zdroj: ISIFA

Trápící se hamburský tým zahájil poslední zápas před příchodem nového trenéra Thorstena Finka dobře. Ve 12. minutě dotlačil po rohovém kopu míč za brankovou čáru Korejec Son Hung-min. Záhy po přestávce ale svým sedmým gólem v ročníku srovnal kanonýr Freiburgu Papiss Demba Cissé.

Tři body nakonec Hamburku zařídil střídající Chorvat Iličevič, který při svém debutu po letním příchodu z Kaiserslauternu hned zaznamenal rozhodující gól. V 80. minutě mohl podruhé vyrovnat Senegalec Cissé, po minele a následném faulu Jeffreyho Brumy kopal penaltu, avšak Drobného branku přestřelil.

Celý zápas za Freiburg odehrál stoper Pavel Krmaš, bývalý kapitán Hamburku David Jarolím se na hřiště nedostal. Domácí vítězství Kolína nad Rýnem zařídil proti Hannoveru svou pátou a šestou přesnou trefou v ročníku útočník Lukas Podolski. Šestadvacetiletý polský rodák napřed ve 24. minutě trefil přesně k tyči přímý kop a v závěru uzavřel skóre prudkou ránou z úhlu pod břevno.

Rozhodčí však předtím připravili Hannover o regulérní vyrovnání. Kvůli ofsajdovému postavení Ya Konana neuznali branku, i když útočník z Pobřeží slonoviny se nezapojil do hry a brankáři soupeře vůbec nepřekážel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články