Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hamburk navýšil nabídku za Rozehnala, přestup je znovu aktuální

Berlín - Přestup českého fotbalisty Davida Rozehnala do bundesligového Hamburgeru SV je znovu aktuální. Římské Lazio sice ve středu přestup zamítlo s tím, že nemá za stopera české reprezentace náhradu, dnes však jednání pokračují. Hamburk totiž ještě navýšil nabízenou částku, navíc Lazio se údajně přiblížilo dohodě s uruguayským obráncem Diegem Luganem z Fenerbahce.

Ještě ve středu dopoledne se zdálo, že přestupu Rozehnala z Lazia nic nebrání. Majitel italského klubu Claudio Lotito však nakonec rozhodl, že českého stopera neuvolní, dokud nesežene náhradu. "Přestože jsme byli ústně dohodnuti, tak teď řekl, že Davida nepustí. Nemá prý za něj náhradu a již 8. srpna tým čeká italský Superpohár, v němž se Lazio střetne s Interem Milán," řekl ve středu Rozehnalův manažer Pavel Zíka.

Podle italského deníku Corriere dello Sport se však Lazio přiblížilo k anagažování stopera Lugana, se kterým se údajně potřebuje domluvit již jen na výši platu. Navíc Hamburk prý navýšil nabídku za Rozehnala, která původně činila čtyři miliony eur (asi 103 miliony korun).

Rozehnala, který má v Římě smlouvu do roku 2012, si německý klub vyhlédl jako náhradu za zraněného brazilského stopera Alexe Silvu. Devětadvacetiletý reprezentant, který má za sebou také angažmá v Bruggách, Paris St. Germain a Newcastlu, by se v případě přestupu do Hamburku setkal mimo jiné s reprezentačním spoluhráčem Davidem Jarolímem a také mladým stoperem Miroslavem Štěpánkem, který se do Hamburku vrátil z hostování v rakouském Kapfenbergu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články