Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hamburk i bez Jiráčka porazil mistrovský Dortmund

Hamburk – Prvních bodů se ve 4. kole Bundesligy dočkali fotbalisté Hamburku, když si překvapivě smlsli na šampionovi posledních dvou sezon Dortmundu. K vítězství 3:2 dokráčeli i bez českého reprezentačního záložníka Petra Jiráčka, který si odpykával první část dvouzápasového trestu za vyloučení v minulém kole s Frankfurtem. Dosud neporažené Schalke podlehlo Bayernu Mnichov. V duelu mezi Mohučí a Augsburkem se představila hned trojice českých hráčů, z vítězství se nakonec radoval Zdeněk Pospěch v dresu Mohuče.

Opory Hamburku slaví vítězství nad Dortmundem
zdroj: Getty Images

Hamburk, na jehož lavičce zůstal brankář Jaroslav Drobný, začal na Volksparkstadionu dobře a už ve druhé minutě ho poslal do vedení Korejec Son Hung-min. Minutu po přestávce sice vyrovnal Chorvat Ivan Perišič, ale domácí rychle odpověděli zásahem Iva Iličiče a druhou trefou Son Hung-mina. Po hodině hry snížil na rozdíl jednoho gólu opět Perišič, Hamburk však náskok i přes závěrečný tlak Borussie udržel.

Dortmund přišel o sérii 31 bundesligových zápasů bez porážky, a to právě s týmem, který drží rekordní německou šňůru 36 utkání bez prohry z roku 1983.

Bayern nezaváhal, Petržela střídal

Stoprocentní bilanci udržel Bayern Mnichov, který vyhrál 2:0 na stadionu dosud neporaženého Schalke a vrátil se do čela tabulky o skóre před druhého nováčka Frankfurt. Bavorský celek rozhodl v Gelsenkirchenu díky dvěma brankám během tří minut druhého poločasu. V 55. minutě otevřel skóre Toni Kroos a krátce po něm zvýraznil vedení hostů další německý reprezentant Thomas Müller.

Mohuč s obráncem Zdeňkem Pospěchem doma porazila 2:0 Augsburg a dočkala se první výhry v sezoně. V základní sestavě hostů nastoupili oba čeští hráči, Jan Morávek a Milan Petržela, jehož však trenér po prvním poločase stáhl ze hřiště. Augsburg na premiérové vítězství zatím čeká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články