Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Haaland po zranění zapsal jubilejní gól. Schick byl po měsíci ve hře a Bayer poskočil na třetí příčku

Na bundesligovém čele se po 13. kole nic nezmění. Fotbalisté Bayernu i Dortmundu totiž nezaváhali. Mnichované udolali Bielefeld 1:0 brankou Leroye Saného, Borussia zvítězila 3:1 na hřišti Wolfsburgu a je o bod zpět. Po více než měsíční absenci si zahrál Erling Haaland a coby střídající "žolík" stanovil 50. gólem v soutěži konečné skóre. Bayer Leverkusen porazil Lipsko 3:1, proti svému bývalému týmu nastoupil poprvé od října také Patrik Schick.

Patrik Schick
zdroj: ČTK/imago.sportfotodienst autor: Roger Petzsche

Nejlepší střelec týmu Schick nastoupil na obvyklém postu na hrotu útoku a odehrál 62 minut. O góly Leverkusenu se ale tentokrát postarali jeho spoluhráči. Nejprve si v 21. minutě šikovně zpracoval centr za obranu a následně zakončil Wirtz a ve 34. minutě po velmi podobné akci slavil Diaby.

Lipsku se podařilo v 62. minutě zásluhou Silvy snížit, Bayer ale záhy uklidnil Frimpong. Domácí Szoboszlai navíc v závěru neproměnil penaltu.

Leverkusen potvrdil pozici nejlepšího venkovního týmu soutěže, v sedmi utkáních na hřištích soupeřů získal 15 bodů. Lipsko prohrálo podruhé za sebou a je osmé.

Frankfurt udolal Union Berlín 2:1. Vítěznou branku vstřelil v páté minutě nastavení N'Dicka a Eintracht se třetí výhrou v řadě dostal na 12. místo, Union je šestý.

Sané prolomil obranu Bielefeldu

Bayern nemohl navzdory velké převaze dlouho překonat obranu Bielefeldu, povedlo se to až v 71. minutě Sanému nekompromisní ránou zpoza vápna. Nejlepší střelec soutěže Lewandowski se tentokrát neprosadil, i tak ale bavorský velkoklub překonal 102. bundesligovým gólem v jednom kalendářním roce dosavadní rekord Kolína nad Rýnem z roku 1977.

Wolfsburg se proti Dortmundu dostal do vedení už ve 2. minutě po Weghorstově pohotové hlavičce, ještě do pauzy ale srovnal z penalty Can. Obrat dokonal v 55. minutě Malen, jenž navázal na středeční zásah v Lize mistrů.

Nizozemského útočníka nahradil v 73. minutě Haaland, který nastoupil po zranění poprvé od 19. října. Norskému ostrostřelci poté stačilo jen osm minut na hřišti, než po Brandtově centru poslal akrobatickým zakončením míč do sítě. Haaland potřeboval na 50 bundesligových gólů stejný počet zápasů, nikdo v historii nedosáhl na jubilejní zásah rychleji.

"Vlci" prohráli v lize poprvé od nástupu trenéra Kohfeldta a propadli se na sedmé místo.

Freiburg po skvělém vstupu do soutěže prohrál potřetí v řadě. Naopak třetí domácí vítězství za sebou vystřelil nováčkovi soutěže v 82. minutě Pantovič. Bochum se posunula na 12. místo, před Freiburg se v neděli může dostat Union Berlín i Leverkusen.

Fürth proti Hoffenheimu, kterému stále chyběl zraněný Pavel Kadeřábek, dvakrát vedl, po divoké porážce ale zůstává s jediným bodem na posledním místě. Jako první tým v bundesligové historii navíc prohrál 11 zápasů v řadě.

Hrdinou utkání byl autor hattricku Bebou, jenž se ve všech třech případech prosadil po rychlém brejku z pravé strany. Dvakrát se trefil jeho spoluhráč Rutter.

Stuttgart zastavil sérii nezdarů

Stuttgart naposled vyhrál na začátku října nad Hoffenheimem, poté už dokázal jen dvakrát bodovat po remízách. Poslední tři utkání ale prohrál.

Naději domácím vykřesal Hiroki Ito, který v 21. minutě otevřel skóre. Mohuč sice ještě před poločasem vyrovnala, ale Borna Sosa šest minut po přestávce stanovil konečný výsledek.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Stuttgart - Mohuč 2:1 (21. Ito, 51. Sosa - 39. Hack), Bochum - Freiburg 2:1 (54. Polter, 82. Pantovič - 51. Lienhart), Fürth - Hoffenheim 3:6 (22. Leweling, 46. Tilman, 68. Hrgota - 32., 62. a 80. Bebou, 40. a 58. Rutter, 66. vlastní Meyerhofer), Hertha Berlín - Augsburg 1:1 (40. Richter - 90.+7 Gregoritsch), Kolín nad Rýnem - Mönchengladbach 4:1 (55. Ljubicic, 77. Uth, 78. Duda, 90.+3 Andersson - 74. Hofmann), Wolfsburg - Dortmund 1:3 (2. Weghorst - 33. Can z pen., 55. Malen, 81. Haaland), Bayern Mnichov - Bielefeld 1:0 (71. Sané), Eintracht Frankfurt - Union Berlín 2:1 (22. Sow, 90.+5 N'Dicka - 61. Kruse z pen.), Lipsko - Leverkusen 1:3 (62. Silva - 21. Wirtz, 34. Diaby, 64. Frimpong).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články