Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Gündogan: Sportovec musí být spravedlivý, takže titul by měl dostat Liverpool

Podle záložníka Ilkana Gündogana by bylo férové, kdyby v případě nedohrání sezony Premier League anglický titul dostali hráči Liverpoolu. Ti vedou tabulku před Gündoganovým Manchesterem City o propastných pětadvacet bodů.

"Ano, pro mě by to bylo v pořádku. Jako sportovec musíte být spravedlivý," řekl německé televizi ZDF Gündogan na dotaz, zda by Liverpool měl získat titul, pokud by zbytek sezony nemohl dohrát.

Vyhlásit mistra v nedokončené soutěži by ale mohlo být z právního hlediska problematické. Například šéf české ligy Dušan Svoboda to označil za nemožné a upozornil, že nedohraný ročník by bylo třeba anulovat.

"Pro kluby, které prožily velmi úspěšnou sezonu, by samozřejmě nebylo hezké, kdyby byla zrušena. Na druhou stranu klubům, které na tom nejsou dobře a třeba figurují na sestupových místech, by zrušení vyhovovalo," poznamenal Gündogan.

V Manchesteru zatím podle něj neřešili možné snižování platů, ke kterému už kvůli dopadům koronavirové krize sáhla řada klubů.

"Možná je to tím, že anglické kluby jsou momentálně silnější než třeba německé. Za mě osobně by snižování bylo v pořádku, ale musíte být tolerantní. Pokud existují hráči, kteří jsou proti, musíte to také akceptovat," dodal německý reprezentant.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články