Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Guardiola zakončil barcelonskou štaci vydřenou remízou

Madrid - Fotbalisté Barcelony v posledním ligovém duelu pod vedením trenéra Pepa Guardioly remizovali v Seville s Betisem 2:2. Bod jim v druhé minutě nastaveného času zachránil vyrovnávací brankou Seydou Keita. Naposledy se Guardiola na lavičku Barcelony posadí 25. května ve finále Španělského poháru proti Bilbau. Pak po něm mužstvo převezme asistent Tito Vilanova. "Nemyslím, že mne liga bude postrádat. Byla tady přede mnou a bude i po mně," řekl v sobotu Guardiola.

Pep Guardiola
zdroj: ISIFA

Barcelona, která už dříve ztratila šanci na obhajobu titulu, vedla nad Betisem od deváté minuty, kdy se trefil Sergio Busquets. V úvodu druhé půle ale hosté přišli o vyloučeného Daniho Alvese a Rubén Castro dvěma brankami v rozmezí 71. a 74. minuty skóre otočil.

Až Keitova hlavička v nastavení uchránila favorita od porážky. "Po Daniho vyloučení se začal hrát jiný zápas, pro nás samozřejmě mnohem obtížnější. Ale dopadlo to nakonec ještě dobře," oddechl si Guardiola.

Barcelonský lídr Lionel Messi neskóroval, trefil jen tyč a jeho střelecký účet v ligovém ročníku se zastavil na 50 gólech. Cristiano Ronaldo z mistrovského Realu Madrid za ním zaostává o pět branek a svou bilanci může vylepšit ve večerním domácím duelu s Mallorkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články