Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Guardiola: Potřebuju novou výzvu, čeká mě ještě dlouhá trenérská kariéra

Mnichov - Kouč fotbalistů Bayernu Pep Guardiola přiznal, že za jeho rozhodnutím opustit po této sezoně mnichovský velkoklub stojí touha trénovat v anglické Premier League. Pro konkrétní ostrovní celek se prý čtyřiačtyřicetiletý Španěl ještě nerozhodl.

 

Je nám líto, video expirovalo.
Guardiola chce do Anglie

Guardiola na konci prosince oznámil, že po vypršení tříleté smlouvy z Bayernu odejde, a v létě ho nahradí Ital Carlo Ancelotti. Bývalý kapitán a trenér Barcelony je spojován s odchodem do Chelsea, Manchesteru United, Arsenalu a především do Manchesteru City, s nímž je podle britských a německých médií už domluvený na rekordním kontraktu.

"Chci poznat nové město a pracovat v Anglii. Mám několik nabídek od anglických klubů, ale ještě jsem nic nepodepsal," řekl Guardiola.

"Rád bych zažil anglické stadiony a emoce. Myslím, že jsem ve správném věku a je to dobrý krok. Potřebuju novou výzvu a mám před sebou ještě dlouhou trenérskou kariéru. Proto jsem se tak rozhodl," doplnil někdejší záložník.

S Bayernem Guardiola míří ke třetímu bundesligovému titulu za sebou, jednou s bavorským mužstvem vyhrál Německý pohár, Superpohár UEFA a mistrovství světa klubů. Letos bude španělský kouč ještě útočit na triumf v Lize mistrů, kterou už dříve dvakrát ovládl s Barcelonou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články