Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Guardiola po vypadnutí s Realem: Byla to moje chyba

Mnichov – Očekávalo se, že po první prohře na Realu předvedou velký obrat a udělají další krok k tomu, aby jako první celek v historii obhájili triumf v Lize mistrů. Fotbalisté Bayernu Mnichov však namísto toho schytali na domácím hřišti nebývalý výprask, a po prohře 0:4 tak v milionářské soutěži skončili. Velice sebekritický byl po porážce zejména trenér Mnichovanů Josep Guardiola, který dokonce za hlavního viníka prohry označil sebe.

Josep Guardiola
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Ve své kariéře už jsem zažil několik těžkých proher a tohle je jedna z nich. Je to těžká noc pro nás, pro mě, pro hráče. Prohráli jsme velkým rozdílem, hráli jsme špatně. Je to moje zodpovědnost a moje chyba," řekl po zápase Guardiola.

Bayern se místo udržení naděje na obhajobu musel v úterý loučit s Ligou mistrů nejtěžší domácí porážkou v pohárech v historii. "Důvodem je, že jsme málo drželi balon. To, co jsme předváděli v předchozích kolech proti Arsenalu a Manchesteru, tentokrát nefungovalo. Pokud nekontrolujete míč, nemáte proti takovému soupeři šanci. Myslím, že jsme dokonce lépe kontrolovali hru před týdnem než teď doma," mínil španělský kouč.

Guardiola přišel v létě jako nástupce Juppa Heynckese s cílem navázat na předešlou sezonu, v níž Bayern ovládl Ligu mistrů, Bundesligu i Německý pohár. Dlouhou dobu se mu to dařilo, bavorský klub dokonce v rekordně krátkém čase získal německý titul. Jenže od té doby je v útlumu a z posledních deseti soutěžních utkání vyhrál jen čtyři.

Guardiola ale své filozofii, založené hlavně na držení míče, věří dál. "Je příliš brzo na nějaké analýzy. Ale nemůžu měnit to, co cítím. A já cítím, že musíme hrát s míčem a co nejvíce útočit," řekl. "Nyní se pokusím zvednout hráče, aby byli připraveni na finále domácího poháru," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Real Madrid

Ancelotti: Tento tým mě nepřestává překvapovat

Guardioly se zastal i kouč Realu Carlo Ancelotti. "Bayern bude dál hrát svou hru. Guardiolova filozofie bude pokračovat, protože toho vyhrál moc a moc," mínil Ancelotti.

V úterý znovu potvrdil, že má zřejmě na souboje s Bayernem patent. Neprohrál s ním ani v osmém utkání Ligy mistrů, i když to předtím bylo na lavičkách jiných klubů. "Už jsem v Mnichově v minulosti vyhrál a to mi před zápasem dávalo sebevědomí, že tu můžeme uspět," řekl Ancelotti.    

"Hodně jsem přemýšlel o tom, jak bychom mohli tenhle zápas vyhrát. Ale způsob, jakým jsme toho dosáhli, byl těžko představitelný. Tenhle tým mě nepřestává překvapovat," pochvaloval si Ancelotti.

Těšilo ho, že Real nepustil soupeře do žádné gólové šance. "Chtěli jsme začít aktivněji než doma. V prvním poločase to byl perfektní výkon, znemožnili jsme jim jejich hru. Je těžké říct, jestli to byl nejlepší zápas mé kariéry. Ale jsem nadšený, že jsem dovedl tenhle tým do finále," dodal Ancelotti, který bude v květnovém finále usilovat o svůj pátý triumf v Lize mistrů. Dva zažil s AC Milán jako hráč, dva jako trenér.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články