Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Guardiola po remíze s Liverpoolem: Ukázali jsme bojovného ducha

Manchester - Trenér Manchesteru City Pep Guardiola si pochvaloval způsob, jakým jeho svěřenci zareagovali na vyřazení z Ligy mistrů s Monakem ve šlágru anglické ligy proti Liverpoolu. I přes remízu 1:1 byl španělský kouč spokojený a o zápase mluvil jako o jednom z nejlepších dnů své kariéry.

Pep Guardiola v rozmluvě s Jamesem Milnerem z Liverpoolu
zdroj: Reuters autor: Andrew Yates

"Ani si to neumíte představit. Je to jeden z nejlepších dnů mé trenérské kariéry. Jsem hrozně šťastný," řekl Guardiola po zápase.

Podle bývalého trenéra Barcelony a Bayernu Mnichov byli "Citizens" zdrcení, že v odvetě osmifinále LM v Monaku neudrželi náskok 5:3 a po porážce 1:3 vypadli. "Poslední dny po našem vyřazení byly velmi smutné a lidé tady moc nemluvili. Čelili jsme Liverpoolu, který nehraje poháry a měl celý týden na přípravu. Jsem šťastný za to, jaký jsme podali výkon," prohlásil Guardiola.

Liverpool v dramatickém ofenzivním duelu poslal do vedení krátce po pauze James Milner z penalty, ale v 69. minutě vyrovnal Sergio Agüero. Argentinský útočník na konci utkání neproměnil další velkou šanci stejně jako hostující Adam Lallana.

"Při způsobu naší hry pouštíme soupeře do šancí, ale sami si jich také hodně vytváříme. A jako v každém zápase jsme jich měli víc. Náš problém však je proměňování šancí, takže dáváme málo gólů," litoval šestačtyřicetiletý kouč.

"Liverpool je jeden z nejlepších týmů v lize a my jsme ukázali bojovného ducha, který nám chyběl v Monaku. Proto jsem s hráči tak spokojený," dodal Guardiola, jehož tým udržel před "Reds" třetí místo v tabulce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články