Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Guardiola po rekordní sezoně prodloužil smlouvu, u "Citizens" zůstane do roku 2021

V letošní sezoně získal s Manchesterem City mistrovský titul a ziskem 100 bodů přepsal dějiny Premier League. Trenér Pep Guardiola se nesmazatelně zapsal do klubové historie a o další trofeje se pokusí i v příštích sezonách. S anglickým týmem totiž prodloužil smlouvu až do roku 2021.

Pep Guardiola
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Guardiola převzal "Citizens" v létě 2016 a v první sezoně v Anglii nezískal žádný vavřín. V nedávno skončeném ročníku však jeho svěřenci vyhráli anglický Ligový pohár a suverénním způsobem i ligu.

Manchester City skončil v tabulce o 19 bodů před městským rivalem United, jako první získal v sezoně 100 bodů a stanovil i nový rekord soutěže v počtu vstřelených branek (106, pozn. autora). V Lize mistrů ovšem vypadl už ve čtvrtfinále s Liverpoolem.

"Jsem šťastný a nadšený. Užívám si každodenní práci s hráči City a společně se v následujících letech pokusíme být co nejlepší. Budu se snažit zlepšit jak naši hru, tak individuální schopnosti hráčů," uvedl sedmačtyřicetiletý stratég.

Před působením na Ostrovech vedl Guardiola Bayern Mnichov a Barcelonu, kde strávil i většinu hráčské kariéry. Jako trenér zatím svá mužstva dovedl k 23 trofejím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články