Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Guardiola: Nic není ztraceno, Real ještě dostihneme

Barcelona - Fotbalisté Barcelony si nedělní remízou 1:1 na hřišti městského rivala Espaňolu znovu zkomplikovali cestu za obhajobou mistrovského titulu. Na vedoucí Real Madrid ztrácejí Katalánci už pět bodů, jejich trenér Josep Guardiola však ještě zdaleka nepovažuje La Ligu za rozhodnutou. "Bílý balet" podle něj čekají těžké venkovní zápasy, ve kterých může klopýtnout.

Pep Guardiola
zdroj: ISIFA

"Liga ještě není u konce a nemyslím si, že jsme si její významnou část nechali dnes večer proklouznout," řekl Guardiola na tiskové konferenci po derby s Espaňolem.

"Stále zbývá mnoho zápasů. Máme před sebou velice silného rivala, před nímž je ale mnoho velmi těžkých zápasů na hřištích soupeřů," pokračoval Guardiola. Upozornil, že Real navíc ještě čeká také venkovní souboj s Barcelonou na Nou Campu.

Espaňol vyrovnal čtyři minuty před koncem

"Naším jediným cílem je dívat se na sebe, pokračovat v tom, co se nám dnes povedlo, a vylepšit to, co nám dnes tak dobře nešlo," prohlásil Guardiola.

Nedělní zápas jeho svěřencům vůbec nevyšel. "Barca" sice rychle vedla, ale Espaňol opět potvrdil, že derby bývá nevyzpytatelné. Už v první půli favoritovi několikrát zle zatopil a čtyři minuty před koncem se dočkal za svůj snaživý výkon odměny v podobě vyrovnání.

Nejvíc se ale diskutovalo až o následném momentu. Barcelona se v zoufalém náporu ještě pokusila strhnout skóre na svou stranu a ve druhé minutě nastavení měla blízko k vítěznému gólu. Piqué napálil brankovou konstrukci a Pedro z následné dorážky trefil ruku domácího Raula Rodrígueze. Sudí ale navzdory protestům hostujících hráčů penaltu neodpískal.

Sám Rodríguez přitom přiznal, že se pokutový kop mohl zahrávat. "Ano, míč mě trefil do ruky. Ale já nejsem rozhodčí, záleží na něm," uvedl domácí zadák.

Guardiola se nechtěl na neodpískanou penaltu vymlouvat, kvůli tomu prý Barcelona neklopýtla. "Musíme se soustředit na to, co můžeme sami ovlivnit, ne na to, co dělá rozhodčí. V Barceloně přemýšlíme takhle a budeme v tom pokračovat. Pokud se nedějí věci v náš prospěch, musíme se přes to přenést," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články