Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Grygera opouští Juventus, bude hrát za Fulham

Praha - Fotbalový obránce Zdeněk Grygera opouští po čtyřech letech Juventus a má namířeno do Fulhamu. Londýnský klub už v létě jednou českou posilu získal: V červenci do něj přestoupil záložník Marcel Gecov z Liberce. Grygerův chystaný přestup potvrdil hráčův agent Jiří Müller. Uvedl, že k uzavření transakce ještě jednatřicetiletému fotbalistovi zbývá projít lékařskou prohlídkou a dokončit administrativní záležitosti.

Zdeněk Grygera
zdroj: ČTK

Bývalý reprezentant Grygera, jenž má na kontě 65 zápasů za národní tým, si vyzkouší zahraniční angažmá v třetí zemi. V roce 2003 vyrazil ze Sparty do Ajaxu Amsterodam, odkud se po čtyřech letech stěhoval do Turína. V české lize nastupoval také za Drnovice. 

Za Juventus, který se po nevydařené sezoně rozhodl výrazně přebudovat kádr, odehrál Grygera během čtyř sezon 87 ligových zápasů a dal tři branky. Celkem v dresu "Staré dámy" absolvoval 114 utkání, ale na rozdíl od působení ve Spartě a Ajaxu se žádné trofeje nedočkal.

V anglické Premier League bude v této sezoně šestým českým fotbalistou po brankáři Chelsea Petru Čechovi, Tomáši Rosickém z Arsenalu, Romanu Bednářovi z West Bromwiche, Radku Černém z Queens Park Rangers a Gecovovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články