Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Grygera končí ve Fulhamu. Bude hrát v Česku, nebo skončí?

Praha - Britská mise končí. Bývalý reprezentační obránce Zdeněk Grygera oznámil, že ve Fulhamu, kde naposledy působil, nepodepíše kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům novou smlouvu. Nejspíš se vrátí do Česka. Do jakého klubu pak zamíří, by mělo být jasné během následujících týdnů. Vyloučen není ani předčasný konec kariéry.

Zdeněk Grygera
zdroj: Getty Images

"Grygera mi řekl, že končí," řekl trenér Fulhamu Martin Jol. "Je na odchodu z Fulhamu a Anglie vůbec. Chce být fit, nehodlá skončit na invalidním vozíku," dodal nizozemský manažer serveru SkySports s tím, že Grygera bude v londýnském klubu, kde odehrál všehovšudy pouze pět utkání, do 15. prosince.

"Anglický fotbal je hodně náročný a já teď nejsem ve stavu, že bych se do něj mohl vracet. Dlouho jsem mimo, zkoušel jsem se dostat zpátky, ale zase se nechci už jenom trápit," uvedl Grygera.

Podle Jola už nebude Grygera nikdy fit na sto procent. "Je to však neuvěřitelný charakter," upozornil kouč. "Pokud se bude v létě cítit dobře, možná by mohl zkusit začít hrát někde v Rakousku nebo v České republice," vypočítával. Podle Fulhamu je odchod bývalého hráče Juventusu ztrátou. "Bylo to pro něj velmi těžké, ale je to jeho rozhodnutí," uvedl Jol.

"Současná situace je taková, že Zdeněk přemýšlí, co a jak dál. Teď se stěhuje z Londýna zpátky do České republiky a ve hře je i ukončení kariéry. Definitivně jasno by mělo být do konce letošního roku. Je čistě na něm, jak se rozhodne," řekl Grygerův agent Jiří Müller.

Dvaatřicetiletého Grygeru, který v reprezentačním dresu odehrál 62 utkání a vstřelil dvě branky, už delší dobu provází zranění. Nejdříve si loni natrhnul křížový sval, letos v říjnu si pak poranil sval stehenní. Natržení se navíc koncem listopadu opakovalo.

"Nechci teď udělat nějaké konečné rozhodnutí, které bych třeba za pár měsíců zase přehodnocoval. Ale když budu upřímný, tak šance, že bych ještě někde pokračoval, je už opravdu malinká," řekl Grygera. Pokud neukončí kariéru, mohl by se někdejší fotbalista Drnovic, Sparty nebo Ajaxu Amsterodam znovu prosadit v některém z prvoligových klubů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články