Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Griezmann zajistil Atléticu tři body, Messi vstřelil čtyřstý gól v La Lize, Real Madrid měl namále

Doma fotbalisté Atlética Madrid opět bodovali, celkově už desetkrát v řadě. O vítězství nad Levante v 19. kole španělské ligy rozhodla hlavní postava týmu Diega Simeoneho Antoine Griezmann po proměněné penaltě. Ve "one man show" Raúla De Tomáse se změnil duel Vallecana s Celta Vigem. Útočník Vallecana totiž vstřelil hattrick a výraznou měrou přispěl k výhře 4:2. Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance podlehla Bilbau 0:2. Dvěma góly rozhodl utkání domácí útočník Iňaki Williams. Real Madrid měl namále, ale nakonec porazil Betis 2:1.

Útočník Atlética Antoine Griezmann
zdroj: ČTK/EFE/BALLESTEROS

Atlético si upevnilo druhé místo v tabulce. Spolu s Alavésem jsou jedinými dvěma týmy, které ještě nepoznaly v La Lize hořkost porážky na vlastním stadionu.

Domácí vstoupili do zápasu lépe a už po deseti minutách se radoval z gólu Koke, jeho branku ale sudí kvůli faulu neuznal. Jedinou trefu tak obstaral až nejlepší střelec Atlética Griezmann, který proměnil v 57. minutě penaltu a devátým gólem v sezoně zařídil osmé domácí vítězství.

Fotbalistům Realu v tabulce patří opět čtvrtá příčka. Vítězný gól vstřelil v závěru střídající Dani Ceballos. Dvaadvacetiletý záložník střídal v 74. minutě a těsně před koncem rozhodl o výhře "bílého baletu" střelou z přímého kopu.

Valencia opět ztratila body

V 71. minutě už se ale domácí dočkali zásluhou kapitána Pareja. Osm minut před koncem ale vyrovnal parádním přímým kopem Alcaraz.

Girona remizovala rovněž 1:1 s Alavésem a čeká na výhru už šest zápasů. Domácí se ujali vedení zásluhou uruguayského útočníka Stuaniho, který se 12. gólem dotáhl na druhém místě tabulky střelců na krajana Suáreze. Hosté vyrovnali krátce po přestávce, proti nedůrazné obraně se prosadil Baston. Alavés po remíze může přijít o čtvrté místo, Girona je osmá.

Leganés porazilo poslední Huescu 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil En Nesyri. Marocký útočník si v 73. minutě naběhl na Silvův centr a pohotově zakončil střelou na přední tyč. Jeho tým v lize vyhrál po čtyřech zápasech a posunul se na 14. místo. Huesca nedokázala navázat na vítězství z minulého kola a po osmé venkovní porážce v řadě zůstává se ztrátou poslední.

V rušném začátku utkání Vallecana s Celtou Vigo domácí rychle vedli, ale hosté bleskově dokázali otočit skóre. Po dalších dvou gólech De Tomáse a Bebého pojistce v nastavení se však přece jen radovali příznivci Vallecana.

Čtyřiadvacetiletý forvard De Tomás, jenž v Rayu hostuje z Realu Madrid, má v ligovém ročníku na kontě osm branek – polovinu z nich dal v posledních třech vítězných zápasech. V tabulce střelců se i proto vyšvihl do elitní desítky.

Vaclík pustil dva góly a Sevilla prohrála s Bilbaem

Vaclík, který se vypracoval mezi sevillské opory, pohárový duel vynechal, ale v lize se do branky vrátil. V Bilbau ho dvakrát překonal čtyřiadvacetiletý Williams. Rychlonohý španělský útočník nejprve skóroval v 23. minutě po rychlé zasekávačce a ráně do pravého rohu.

Při druhém gólu český brankář proti Williamsovi vyběhl, ten mu ale na hranici vápna udělal kličku a zakončil do prázdné brány. Španělský forvard se trefil ve druhém zápase za sebou, na kontě má už sedm ligových gólů.

Sevilla se i po porážce drží na třetí příčce, předtím naposledy v lize prohrála v říjnu s Barcelonou. Bilbao se díky třem bodům posunulo nad sestupové příčky. Z posledních pěti ligových duelů vytěžil baskický tým osm bodů.

Barcelona si upevnila první místo

K výhře Barcelony nad Eibarem 3:0 dopomohl dvěma góly a jednou přihrávkou Louis Suaréz. Trefil se i Lionel Messi, který jako první hráč v historii španělské soutěže dosáhl na metu 400 gólů. Uruguayský útočník má v sezoně na kontě 14 ligových zásahů, jeho argentinský spoluhráč jich stihl už 17, k tomu deset gólových asistencí, a je tak nejproduktivnějším hráčem ligy.

Barcelona si spravila chuť po čtvrteční pohárové porážce od Levante 1:2. Výhra nad Eibarem byla jejím šestým vítězstvím v řadě. V čele tabulky má před druhým Atléticem pětibodový náskok. Eibar prohrál po čtyřech remízách za sebou a v tabulce mu patří až 16. příčka s odstupem tří bodů od sestupových pozic.

Real udolal Betis a posunul se na čtvrtou příčku

Za Real Madrid skóroval ve třinácté minutě Luka Modrič a pak se dlouho nic nedělo. Bílý balet sice Betis přestřílel, ale žádnou šanci nedokázal proměnit a v 67. minutě dal domácím naději gólem Sergio Canales. V samém závěru utkání ale šli madridští zásluhou střídajícího Daniho Ceballose opět do vedení a to jim vydrželo i v posledních sedmi minutách zápasu. Real Madrid porazil Betis 2:1 a posunul se na čtvrté místo v tabulce.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:

Vallecano - Celta Vigo 4:2 (4., 38. a 76. De Tomás, 90.+1 Bebé - 12. Araujo, 17. M. Gómez z pen.), Leganés - Huesca 1:0 (73. En Nesyri), Valencie - Valladolid 1:1 (71. Parejo - 82. Alcaraz), Girona - Alavés 1:1 (12. Stuani - 51. Baston), Atlético Madrid - Levante 1:0 (57. Griezmann z pen.), Atlético Madrid - Levante 1:0 (57. Griezmann z pen.), Bilbao - FC Sevilla 2:0 (23. a 83. Williams), FC Barcelona - Eibar 3:0 (19. a 59. Suárez, 53. Messi), Betis - Real Madrid 1:2 (67. Canales - 13. Modrič, 88. Ceballos).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články