Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Griezmann vedl obrat Atlética proti Gironě, ta venku popáté nebodovala

Atlético Madrid porazilo ve španělské fotbalové lize třetí Gironu po obratu 3:1. Dva góly dal Antoine Griezmann. Katalánci popáté v řadě nezískali na soupeřově hřišti ani bod a poprvé v ročníku nebodovali v utkání, v němž vstřelili úvodní branku. Oslabený Real Madrid zvítězil na Mallorce 1:0, jedno brankovým rozdílem ve prospěch Barcelony dopadlo i utkání s Cádizem.

Antoine Griezmann vstřelil v dresu Atlética proti Gironě dvě branky
zdroj: REUTERS autor: Violeta Santos Moura

Trenér Realu Carlo Ancelotti šetřil před středeční odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Manchesteru City některé klíčové hráče, v základní sestavě chyběli záložník Toni Kroos či ofenzivní hvězdy Rodrygo a Vinícius Júnior. Utkání na hřišti poraženého finalisty letošního Španělského poháru rozhodl ve 48. minutě dalekonosnou, lehce tečovanou střelou Aurélien Tchouaméni. První atraktivní souboj mezi City a Realem skončil v Madridu remízou 3:3.

Jedinou branku v Cádizu vstřelil ve 37. minutě Joao Félix. Alonsův rohový kop hlavou přizvedl domácí záložník Fernández a portugalský reprezentant předvedl ekvilibristický kop přes hlavu.

Kataláncům kvůli vyloučení ze zápasu s Atléticem Madrid chyběl trenér Xavi Hernández. Zastoupil ho opět jeho bratr Óscar a sourozenecká dvojice společně udělala v základní sestavě osm změn oproti středeční Lize mistrů v Paříži, v níž Barcelona vybojovala výhru nad PSG 3:2.

V dresu Cádizu odehrál celé utkání host z pražské Slavie Aiham Ousou. Jeho tým dělí momentálně tři body od příček zaručujících záchranu.

Gironu poslal do vedení už ve čtvrté minutě Dovbyk, jenž tak se 17 góly předčil na špici tabulky střelců Bellinghama z Realu Madrid a Budimira z Pamplony. Ve 34. minutě Atlético zahrávalo pokutový kop za Gutiérrezovu ruku, k míči se postavil Griezmann a penaltu bezpečně proměnil.

Domácí pak stihli strhnout vedení na svou stranu ještě v prvním poločase, v šesté nastavené minutě se prosadil Correa. Konečný výsledek stanovil v 50. minutě druhou brankou v zápase Griezmann. Francouzský útočník v sezoně nastřílel už 13 gólů.

Španělská fotbalová liga – 31. kolo:

Atlético Madrid – Girona 3:1 (34. z pen. a 50. Griezmann, 45.+6 Correa – 4. Dovbyk), Vallecano - Getafe 0:0Mallorca - Real Madrid 0:1 (48. Tchouaméni), Cádiz - FC Barcelona 0:1 (37. Félix).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články