Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gólman Staněk je zraněný a opustil fotbalovou reprezentaci. Kalas zůstává

Zranění ho nepustilo do zápasu s Kuvajtem a nemohl by hrát ani v úterý, kdy fotbalovou reprezentaci čeká kvalifikační utkání s Estonskem, proto plzeňský brankář Jindřich Staněk opustil národní tým. Drobné zdravotní problémy má i obránce Tomáš Kalas, který ale v týmu zůstal.

Jindřich Staněk
zdroj: Dynamo České Budějovice

"Co se týká Jindry, věříme, že nadcházející zápas v klubu stihne. Ale při tom zranění, které má, by asi bylo příliš velkým rizikem ho tady nechat a pokoušet to. Rozhodli jsme se, že odjede domů a bude se léčit. Abychom neriskovali, že bychom to zranění zhoršili," řekl na tiskové konferenci asistent českého trenéra Jiří Chytrý, který při listopadovém srazu zastupuje hlavního kouče Jaroslava Šilhavého, jenž má koronavirus.

Poté, co se od mužstva odpojil Staněk, zůstávají ve výběru dva brankáři. Při dnešní vysoké výhře nad Kuvajtem 7:0 chytal slávista Aleš Mandous, v úterním utkání s Estonskem v Praze na Letné by měla nastoupit jednička Tomáš Vaclík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Česko - Kuvajt

Kvůli drobným potížím dnes nenastoupil ani stoper Kalas. "Měli jsme lehce smolný předzápasový trénink. Chystali jsme se nastoupit i s Tomášem, jak jsme avizovali. Ale je tam lehká zdravotní indispozice, kterou bych nechtěl upřesňovat. Tomáš zůstává. Věříme, že bude na úterní utkání k dispozici, že se to bude vyvíjet příznivě," dodal Chytrý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články