Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Gólman Sparty Bičík: Při šanci Zmrhala mi zatrnulo

Praha - David Bičík podruhé chytal za Spartu v derby proti Slavii a opět vyhrál 2:0. A stejně jako před deseti lety na Strahově, kde nastoupil po přestávce místo vyloučeného Petra Kouby, tak i v Edenu přispěl k výhře obhájce titulu několika skvělými zákroky. Hlavně proti Milanovi Škodovi. Ten mohl za stavu 0:1 v druhé půli vyrovnat, ale sám před Bičíkem mířil hlavou vedle.

David Bičík
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Proti Slavii jsem hrál podruhé a zase je to výhra 2:0. Doufám, že to tak bude ještě pár let pokračovat," řekl třiatřicetiletý Bičík.

Brankář Sparty se zaskvěl zejména v úvodu druhého poločasu, kdy akrobaticky zlikvidoval hlavičku Milana Škody mířící pod břevno a pak vychytal i osamoceného Zmrhala. "Byl úplně sám na velkém vápně, to mi asi bylo nejhůř. Škodova hlavička mi šla přímo nad ruce, takže to nebyl zase tak těžký zákrok," řekl sparťanský brankář.

Zápas v Edenu Bičíkovi kromě soupeřových střelců znepříjemňovali také fanoušci. "Přiletělo ke mně pár zapalovačů a mincí. Byla to slušná sbírka, ale nechal jsem to tam," usmál se. "Většinou tady mají fanoušci dobrou mušku, ale tentokrát mě nic netrefilo," přidal.

Strach ze zranění prý neměl. "Kdybych se bál, tak nemůžu chytat. Je to nepříjemné, ale člověk takhle nesmí přemýšlet. Navíc i naši fanoušci tam něco naházeli na Karla Pitáka," uvedl Bičík, podle kterého Spartě k výhře pomohli i fanoušci Slavie. V závěru zápasu totiž odpálili dýmovnici a rozhodčí kvůli kouři přerušil zápas zrovna ve chvíli, kdy se domácí nadechovali k náporu.

"Trochu nám to asi pomohlo. Sám jsem na rozhodčího křičel, že není vidět na míč. Je dobře, že to přerušil," řekl Bičík. "Je to ale škoda, protože až na výjimky se fandilo slušně. A fanoušci tím kazí pouze vlastní kredit, který pěkným choreem a fanděním za 70 minut získají," prohlásil.

Škoda: Prohráli jsme to sami

Šestigólový útočník litoval zahozené šance po hlavičce. "Šance to byla obrovská. Když nedám přesně takovou šanci, tak to degraduje vše, co jsem předtím proměnil. Je to veliké zklamání, mrzí mě to strašně," řekl Škoda.

Litoval, že nezachoval větší klid. "Měl jsem trefit bránu v té největší šanci a je to gól. Dával jsem to křížem. V první chvíli mi hlavou proběhlo, že jde gólman ven. Trošku jsem se zalekl, ale na to se nemůžu vymlouvat," dodal.

Právě kvůli zahozeným šancím Slavia v derby utrpěla čtvrtou porážku v lize po sobě. "Měli jsme spoustu šancí, tři z nich dá se říct stoprocentní. Prohráli jsme si to právě tím, že jsme nedávali šance," litoval.

"Sparta sice víc držela míč a hrála kombinačně, ale my jsme byli vyrovnaným soupeřem. Chodili jsme do brejků a měli velké šance. Určitě jsme měli bodovat," dodal Škoda. Od Slavie jako by se odvrátilo štěstí, které měla například v pátém kole s Plzní, kdy přežila mnoho šancí soupeře a zvítězila 1:0. "S Plzní jsme tolik šancí neměli a vyhráli jsme. Proti Spartě jsme jich měli spoustu a prohráli jsme. Nedá se nic dělat," doplnil Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články