Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Gólman Marek Čech asi odejde ze Soči do Plzně

Plzeň - Fotbalisty Plzně těsně před startem 4. předkola Ligy mistrů proti FC Kodaň zřejmě posílí brankář Marek Čech, který se po krachu druholigového ruského Soči nejspíš po necelých pěti letech vrátí zpět do české ligy. Čech serveru isport.cz řekl, že už v Plzni trénuje a jeho přestup do týmu úřadujících českých mistrů je na spadnutí. Čechův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest a generální manažer plzeňského klubu Adolf Šádek řekli, že transfer by mohl být dotažen už během pátku.

Bývalý reprezentant Čech by v plzeňské brance mohl nahradit zraněnou jedničku Romana Pavlíka, který je mimo hru už dva týdny poté, co si pochroumal koleno v prvním utkání 3. předkola LM v Trondheimu. A náhradník Michal Daněk nejspíš trenéry příliš nepřesvědčil. "Všechno je na dobré cestě a v pátek bychom se mohli posunout ještě dál," řekl Kolář.

Plzeňští jsou podle všeho s pětatřicetiletým Čechem, který s týmem Viktorie od středy trénuje, už dohodnutí. Nyní musejí vyřešit další náležitosti spojené s přestupem. Hlavně musejí od ruské strany získat transferkartu, bez níž by Čech nemohl hrát. "Intenzivně na dotažení přestupu pracujeme. Možná bychom všechny náležitosti mohli mít v pátek dotažené. Pak by bylo jen na trenérech, jestli Marka nasadí do pátečního utkání," naznačil Šádek, že Čech by teoreticky mohl nastoupit už v páteční předehrávce proti Teplicím.

Ostravský odchovanec Čech si v české lize udělal jméno především v Liberci, s nímž v roce 2006 získal mistrovský titul. Pak působil v ruských celcích Vladivostoku, Lokomotivu Moskva a Soči, kde však musel stejně jako český útočník Michal Papadopulos nedobrovolně skončit poté, co klub zkrachoval. Čech v české lize odchytal 58 zápasů, jednou naskočil do hry i v reprezentaci. V listopadu 2006 chytal v přípravném utkání proti Dánsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články