Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Gólman Donnarumma se upsal Paris St. Germain, do AC Milán jde Giroud

Nové opory mají francouzský Paris St. Germain i AC Milán. Do Paříže jde italský brankář Gianluigi Donnarumma, který byl vyhlášený nejlepším hráčem právě skončeného fotbalového mistrovství Evropy. Mladý gólman se po odchodu z AC Milán upsal na pět let Paris St. Germain. V novém angažmá bude bojovat o post jedničky s Keylorem Navasem. Klub o Donnarummově příchodu informoval na svém webu. Italský celek naopak získal do útoku francouzského mistra světa Oliviera Girouda. 

"Jsem rád, že mohu být členem tak obrovského klubu. Jsem připravený přijmout tuto novou výzvu a dál pokračovat v rozvoji. Chci s Paris St. Germain vyhrávat co nejvíce zápasů a udělat fanouškům radost," uvedl Donnarumma.

Dvaadvacetiletý italský reprezentant a čerstvý mistr Evropy působil od roku 2013 v AC Milán, kde se stal neotřesitelnou brankářskou jedničkou. Jen v Serii A odchytal 215 zápasů, k nimž přidal dalších 16 utkání v Evropské lize.

V dresu italského národního týmu nedostal v dosavadních 33 duelech víc než jeden gól za zápas. Tuto sérii neporušil ani na mistrovství Evropy, kde inkasoval jen čtyři branky v sedmi zápasech. I díky jeho přínosu "Squadra Azzura" slavila první evropský titul po 53 letech a zároveň drží sérii 34 zápasů bez porážky.

"Jsme rádi, že můžeme v Paris St. Germain přivítat Gianluigiho Donnarummu. Gratulujeme mu k úspěchu a vítězství na Euru a věříme, že se mu dostane od všech členů klubu, spoluhráčů a fanoušků vřelého přivítání," uvedl předseda představenstva klubu Násir Chelajfí.

Z Chelsea jde do Milána Giroud

Francouzský útočník Olivier Giroud zase posílí AC Milán. Jeho příchod z londýnské Chelsea potvrdil sportovní ředitel italského klubu Paolo Maldini. 

"Zítra dorazí a stane se naší posilou. Olivier je skvělý a osvědčený hráč, přesně takového hledáme," řekl Maldini.

Čtyřiatřicetiletý útočník má na San Siru podepsat dvouletou smlouvu. Chelsea za něj podle médií obdrží tři miliony eur (asi 77 milionů korun).

Giroud opustí anglickou ligu po devíti letech. Před Chelsea, s kterou letos ovládl Ligu mistrů a předloni Evropskou ligu, hrál pět a půl sezony za Arsenal.

V útoku Milána bude dalším velezkušeným hráčem vedle Švéda Zlatana Ibrahimovice, který v říjnu oslaví 40. narozeniny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články