Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Gól na San Siru přinesl Čelůstkovi nejhezčí zážitky v kariéře

Trabzon – Když čtvrt hodiny před koncem svým vítězným gólem šokoval ve středečním zápase Ligy mistrů slavný Inter Milán na jeho hřišti, český obránce ve službách Trabzonsporu Ondřej Čelůstka byl na stadionu San Siro samou radostí doslova paralyzovaný. "Měl jsem v hlavě úplně vygumováno. Prostě tma, tunel. Po zápase jsem z toho všeho byl úplně mimo," líčil Čelůstka, který si jen těžko mohl vysnít svoji lepší premiéru v LM. K jeho radosti si jeho počin přímo na stadionu mohli vychutnat i jeho nejbližší.

ONdřej Čelůstka v objetí spoluhráčů
zdroj: AP autor: Antonio Calanni

"Zápas na Interu by pro mě byl zážitkem tak jako tak. Ale když jsme nakonec vyhráli a já ještě dal gól, tím se všechno ještě násobí," řekl Čelůstka. "Tohle jsou možná nejhezčí chvíle v kariéře. Ani mi to pořádně nedochází," uvedl dvaadvacetiletý zadák, který do Trabzonsporu zamířil v létě z pražské Slavie. Jeho klubu se před duelem na půdě Interu, vítěze LM z roku 2010, dávaly minimální šance. "Jsou to zvláštní příběhy. V Lize mistrů jsme ani neměli být, a najednou vezeme výhru ze San Sira," poznamenal Čelůstka.

Hosté však se štěstím přežili několik vyložených příležitostí domácího velkoklubu a v závěru udeřili oni, když se před brankou prosadil křížnou střelou ve skluzu právě zlínský rodák. "Měl jsem štěstí, že jsem si posunul balon dost daleko přes obránce Lúcia a on mě nestačil zblokovat," pochvaloval si Čelůstka, jak mu vyšel záměr poté, co si zpracoval míč, který po rohu napálil do břevna jeho spoluhráč.

Po utkání proti Interu Milán cítil určitou satisfakci. I proto, že před rokem a půl odešel na hostování do jiného italského týmu Palerma, kde si však zahrál v jediném soutěžním zápase a pak se vrátil do pražské Slavie. Teď se však Čelůstka blýskl právě na Apeninském poloostrově. "Abych pravdu řekl, zadostiučinění cítím. V Palermu jsem moc prostoru nedostal, prošel jsem si tam těžkým obdobím. Tak se třeba teď na ten zápas podívali…" podotkl Čelůstka.

Ten je teď pro turecké město Trabzon hrdinou. Když výprava fotbalistů v šest hodin ráno přistála na tamním letišti, čekaly tam desítky fanoušků Trabzonsporu a Čelůstka se v jednu chvíli dokonce ocitl na ramenou některých z nich. "Už když jsme se vraceli, tak jsme věděli, že to ve městě bude veliké. Tisíce lidí sledovaly zápas na náměstí na velkoplošné obrazovce, bylo tam docela šílenství. Teď abych se bál vyjít ven na ulici, bude to asi docela divoké. Moc takové věci nemusím, ale za tu středu to obětuju rád," podotkl s úsměvem Čelůstka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články